[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Skrzynia

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

Skrzynia

Post numer:#1  Postprzez matuka » 10 cze 2007, o 23:41

Od niedawna mam problem z piatym biegiem
Czasem po wbiciu 5 słyszalny jest nieprzyjemny dzwiek i czuc wibracje.Gdy puszcze gaz i wcisne sprzegło a nastepnie puszcze sprzegło i dodam gazu jest ok.Gdy stoje na wybitym biegu i puszczonym sprzegle słychac szmer.Zastanawiam sie czy to nie sa jakies łozyska i czy jest to sens naprawiac?Moze lepiej od razu szukac skrzynki?
Znacie jakis warsztat w ktorym znaja sie na bmw w warszawie?Od kad wymieniłem motor mam same schody i szlak mnie juz trafia.Mam niedziałajace predkosciomierz,licznik kilometrow,nie działa abs i air bag,silnik pracuje nie równo na wolnych,przy hamowaniy silnikoem szarpie,visko(nowe)sie zablokowało,telepie kierownica i mogł bym tak do rana.Gdy kupiłem auto 2 lata temu jazda była sama przyjemnoscia.Im wiecej kasy ładuje w te skarbonke tymdłuzsa sie robi lista kolejnych wydatkow.Zawieszenie własciwie tez juz sie konczy.A kazdy kolejny warsztat okazuje sie byc gorszym od poprzedniego.Jak nie pokarzesz palcem co jest do zrobienia,to bezradnie rozkładaja rece. :mad2:
matuka

Post numer:#2  Postprzez jackx-36 » 11 cze 2007, o 06:03

najlepiej jak kupisz druga skrzynie ( 200-250 zł) a warsztat hmm... jedż do Marcina, ul. Rzemieślników od Łodygowej , do samego końca i po lewej :cool2:
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez Strzelba » 11 cze 2007, o 12:51

jackx-36 napisał(a):jedż do Marcina, ul. Rzemieślników od Łodygowej , do samego końca i po lewej

tez ci go polece chlop zna sie na tym co robi
i powiedz mi ze jestes z forum od filipa co robil u nich IS'a to moze jakas zniszke dostaniesz
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18
Instalacja LPG: NIE