Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.
Post numer:#1
przez automaniak » 30 cze 2007, o 13:36
no i stało się przy wrzucaniu V biegu coś dzwoni w skrzyni!! (nawet w czasie jazdy na luzie gdy wajche dopycha sie do konca w prawo to slychac ten odglos) ale w czasie jazdy jest OK. Czy to moze byc wina synchronizatora V biegu?? moze jakas diagnoza z waszej strony?? ewentualne koszty naprawy??
-
automaniak
-
Post numer:#2
przez Dymi » 2 lip 2007, o 00:29
Najtaniej to chyba znaleźć dobrą skrzynię z pewnego źródła. Tak ze słuchu to ciężko stwierdzić ile elementów i za jaką kwotę jest do wymiany. Dopiero po rozbiórce będziesz widział co i na ile jest zużyte. Za dzwonienie może być odpowiedzialna jedna część, ale grzechem wtedy byłoby zostawić podzespoły, które działają, ale patrząc na ich stan - nie powinny

-
Dymi
-
Post numer:#3
przez automaniak » 2 lip 2007, o 09:43
a czy skrzynia od 320 bedzie pasować??
-
automaniak
-
Post numer:#4
przez Strzelba » 2 lip 2007, o 10:42
no raczej nie bo 320 to silnik m20 a z towjego opisu widac ze masz silnik m40
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusikCzapki bejsbolówki z logo forum
-
Strzelba
- Administrator
-
- Moje BMW: 328iC
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: M52B28
- Instalacja LPG: NIE
- Kolejne BMW: 318iS
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: M42B18
-
Post numer:#5
przez jackx-36 » 2 lip 2007, o 18:40
nie raczej tylko na pewno nieee

skrzynia bedzie pasowała od M40B16 , M40B18 no wiadomo takie same silniki i od M42B18 z tym ze jak kupisz skrzynie od M42 to bedziesz musiał tez kupic wał od IS-a albo skracac swój

-
jackx-36
- Profesor
-
- Moje BMW:
- Nadwozie: -------
- Silnik:
- Instalacja LPG: ---
Post numer:#6
przez Strzelba » 2 lip 2007, o 22:32
no przecie pisze ze raczej nie w sensie ze nie
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusikCzapki bejsbolówki z logo forum
-
Strzelba
- Administrator
-
- Moje BMW: 328iC
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: M52B28
- Kolejne BMW: 318iS
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: M42B18