[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

wymiana sprzegła

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

Post numer:#16  Postprzez ZTJ » 6 sie 2007, o 14:01

misHa napisał(a):a tak to jest bezsens

Ja bym raczej powiedział "a tak to jest BIZNES" :wink:
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#17  Postprzez Waski » 18 sie 2007, o 23:18

:) sprzęgło wymienione i już dostrzegam plusy auto lepiej chodzi i ciut mniej pali :)

ale mam parę pytan jeszcze może dacie rade mi pomóc

1. moja beta nie może jechać szybciej jak jest
ciepło 140/150
zimno 160
bez różnicy czy benzyna czy lpg na 1 2 3 4 zbiera sie dobrze i idzie dopiero na piątce nie chce iść szybciej niż podałem wyżej do tej prędkości sie zbiera nawet dobrze jak na 5 jak na m40

2. za szybko mi ubywa paliwo a nie znalazłem żadnego wycieku :/ auto jeździ na gazie tylko odpalam na pb w miesiąc około 5/6 litów no to troszkę za dużo jak centralka od razu po odpaleniu przełącza na gaz
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 325i

Post numer:#18  Postprzez ZTJ » 19 sie 2007, o 11:16

e30 325ix napisał(a):1. moja beta nie może jechać szybciej jak jest
ciepło 140/150
zimno 160
bez różnicy czy benzyna czy lpg

A jak masz poprowadzony dolot?

e30 325ix napisał(a):2. za szybko mi ubywa paliwo a nie znalazłem żadnego wycieku :/ auto jeździ na gazie tylko odpalam na pb w miesiąc około 5/6 litów no to troszkę za dużo jak centralka od razu po odpaleniu przełącza na gaz

Slyszalem o przypadkach, w ktorych wtryskiwacze popuszczaja benzyne, pomimo, ze sa wylaczone. Sprobuj na probe pojezdzic troche z odlaczona pompa paliwa i zobacz, czy wtedy tez ubywa.
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#19  Postprzez Waski » 19 sie 2007, o 14:21

dolot mam oryginalny bez żadnych zmian. a próbowałem jeździć z odcięciem pompy i to tez nic nie dawało
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Kolejne BMW: 325i

Post numer:#20  Postprzez ZTJ » 19 sie 2007, o 15:42

e30 325ix napisał(a):dolot mam oryginalny bez żadnych zmian. a próbowałem jeździć z odcięciem pompy i to tez nic nie dawało

Przy standardowym wlot doprowadzajacy powietrze do filtra jest skierowany na wprost do kierunku jazdy, przez co im wieksza predkosc, tym wiecej powietrza jest do niego wtlaczane. To moze byc przyczyna slabniecia przy duzych predkosciach, ale tylko na gazie (mieszanka bedzie sie zubazala, na skutek utraty podcisnienia w dolocie).

A co do "znikajacej" benyzny- jesli nawet przy wylaczonej pompie jej ubywa to przyczyna musi byc wyciek, albo po prostu niedokladne wskazanie poziomu w baku.
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Poprzednia strona

Powrót do Mechanika & Części