[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Problem ze wspomaganiem przy zimnym silniku

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

Problem ze wspomaganiem przy zimnym silniku

Post numer:#1  Postprzez meliasz » 30 sie 2007, o 19:22

Witam,

Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem BMW 316i. Ostatnio zauważyłem bardzo niepojący objaw. Mianowicie przy zimnym silniku (najczęściej przy wyjeżdżaniu z parkingu), przy kręceniu kierownicą, strasznie rzęzi -niezależnie czy kręcę w prawo czy w lewo, czy kręcę w miejscu czy ruszając, czasem wydaje mi się że gdy kręcę kierownicą przy zwiększonych obrotach rzęzi jakby mniej ale to może być spowodowane zagłuszaniem przez silnik :). Żadnych innych objawów nie ma tzn żadnych większych wibracji na kierownicy, nie ma spadku mocy, hamulce działają poprawnie. Objaw mija po przejechaniu paru kilometrów, przy starcie na ciepłym silniku sytuacja sie nie powtarza. Czy macie jakiś pomysł co to może być ? Z góry dzięki za jakiekolwiek informacje.
meliasz

Post numer:#2  Postprzez Majkel82 » 30 sie 2007, o 19:41

Elo, sprawdź czy masz płyn w zbiorniczku :mad2:
Może masz wyciek?
U mnie poluzował się wąż i miałem tak samo ale nawet nie pomyslałem żeby zajrzeć do zbiorniczka a tam było już prawie dno widać. :duh:
Majkel82

Post numer:#3  Postprzez bmwm » 30 sie 2007, o 19:59

hej
przekladnia sie nie poci?
jak nie to wina pompy wspomagania,chyba ze masz stary plyn i malo
bmwm

Post numer:#4  Postprzez Cypisek » 30 sie 2007, o 20:10

może na początek naciągnij pasek
Cypisek

Post numer:#5  Postprzez meliasz » 1 wrz 2007, o 17:50

Sprawdziłem zbiorniczek wyrównawczy, rzeczywiście było sucho, przewody od zbiorniczka ufajdane olejem. Na razie dolałem oleju i wszystko wróciło do normy, ale w wolnej chwili czeka mnie sprawdzenie źródła przecieku.

Dzięki za pomoc.
meliasz

Post numer:#6  Postprzez Majkel82 » 2 wrz 2007, o 11:59

meliasz napisał(a):Sprawdziłem zbiorniczek wyrównawczy, rzeczywiście było sucho, przewody od zbiorniczka ufajdane olejem. Na razie dolałem oleju i wszystko wróciło do normy, ale w wolnej chwili czeka mnie sprawdzenie źródła przecieku.

Dzięki za pomoc.

Lepiej zrób to w miarę szybko, bo naprawa pompy czy tym bardziej magliwnicy nie jest tania :mad2:
pzdr
Majkel82

Powrót do Mechanika & Części