[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

dziwny jęk

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

dziwny jęk

Post numer:#1  Postprzez bandyta » 9 wrz 2007, o 15:45

ludziska mam problem ale nie wiem jaki
>>czyli>> stoja pod gorke z 4 osobami na pokaładzie chce wystartowac puszczam sprzęgło i słysze najpierw dziwny jęk tak jakby od tyłu go słychac
im wiekszy cieżar im wiekszy wysiłek silnika przy startowaniu jest jęk moze sie tarcze sprzegłowe slizgaja czy co?? przy małym obciązeniu tego nie slychac?? co to moze byc?
:mad2:
bandyta

Post numer:#2  Postprzez Waski » 9 wrz 2007, o 17:28

hm tak to cieszko sprecyzować podaj z którego miejsca dochodzi ten dziwek jak by ci sie sprzęgło kończyło to by ci piszczało bez wzgledu na ilość osób na pokładzie już prędzej to może ci most sie konczyc
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 325i

Post numer:#3  Postprzez Globi » 9 wrz 2007, o 17:33

jak by było sprzęgło to być pod górkę nie podjechał bo by sie ślizgało może podpora wału padła i przy większym obciążeniu ja dopiero słychać zobacz w kanale
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Post numer:#4  Postprzez bandyta » 9 wrz 2007, o 18:48

ok czyli sprzegło odpada to słychac z tyłu moze most pada podpora moze nie bo to dzwieek raczej od tyłu pojezdzimy zobaczymy co sie dalej bedzie działo? ale most zdaje sie powinien cały czas jeczec jakby padał a to tylko przy obciązeniu na starcie? aha i jak tą podpore sie sprawdza czy jest w porządku czy nie?
bandyta

Post numer:#5  Postprzez Globi » 9 wrz 2007, o 19:59

przy ruszaniu słychać stukanie w podłogę zazwyczaj najlepiej wejść pod auto i sprawdzić często ta guma na podporze ma dość sprawdź też czy skrzynia jest sztywno na poduszkach bo morze i one są na wykończeniu
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Post numer:#6  Postprzez Menl » 9 wrz 2007, o 21:44

a nie pomyslales troche ze ten żul w bagazniku potrzebuje od czasu do czasu troche wody i powietrza ? :lol: :lol: :lol:
Menl

Post numer:#7  Postprzez bandyta » 10 wrz 2007, o 09:48

Globi napisał(a):przy ruszaniu słychać stukanie w podłogę zazwyczaj najlepiej wejść pod auto i sprawdzić często ta guma na podporze ma dość sprawdź też czy skrzynia jest sztywno na poduszkach bo morze i one są na wykończeniu
stkania o podłogę nie ma tylko dziwne jeczenie przy starcie
bandyta

Powrót do Mechanika & Części