[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

slaby hamulec W E-30 M power

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

Re: slaby hamulec W E-30 M power

Post numer:#16  Postprzez kijafa » 7 lut 2017, o 22:35

Wlasnie , cos takiego tez mysle zrobic. Kombinuje nad czujnikiem cisnienia. Gdy podcisnienie spadnie ona sie wlaczy. Podcisnienie z kolektora zostawiam. To bedzie taka hybryda. Teraz gdy wiem , ze dziala zajme sie reszta; czyli szczegulami. Zakladam dodatkowa odme , wiec musze dorobic mocowania , potem wrzuce foty jak bedzie gotowe. Robie muze , bo nudno bywa. Montuje Herze 16.5 ESK w boki. Mialem Audi TT i tez nie bylo hamulca. Potem , jak auto sprzedalem , to dowiedzialem sie , ze to byl anglik po przekladce i tam wlasnie takiej pompy nie zamontowali . To Bylo Quatro.
kijafa

Post numer:#17  Postprzez CincinCm » 8 lut 2017, o 14:15

No wiem, że turbo wytwarza ciśnienie.
Chodziło mi, że jakby zaślepić kolektor dolotowy w wolnossaku i dać tylko pompkę vacu, czy to by polepszyło parametry pracy silnika? Takie tylko rozważania :)
CincinCm

Post numer:#18  Postprzez dzidzia24 » 8 lut 2017, o 14:56

A co? Myślisz że serwo ci zabiera osiągi? :)
dzidzia24

Post numer:#19  Postprzez CincinCm » 8 lut 2017, o 15:15

Myślę, że nie :P
Czysto teoretyczne dywagacje, czy daje to jakiś ułamek procenta :)
CincinCm

Post numer:#20  Postprzez kijafa » 8 lut 2017, o 23:09

znalazlem cos takiego. Jest pomocne , ale to w/m trudniejsza droga. Mam lepszy pomyslhttp://www.elektroda.pl/rtvforum/ ... l#16244914

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3 ... l#16244914

wykorzystam zbiornik podcisniena z Toyoty Awensis on ma zamontowany czujnik juz w komplecie.Kosztuje 7.50 zl . I tak mam problem z glowy z roznego rodzaju kombinacjami i kosztami

Dobry , jest ten od ...dywagacji :lol:
kijafa

Poprzednia strona

Powrót do Mechanika & Części