Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
MAJSU napisał(a):No i masz zalany jeden z najgorszych olejów na rynku więc zacznij od jego zmiany na np. Valvoline Dura Blend.

X_E_O_N napisał(a): castrol nie jest dobry to nowych silnikow ktore posiadaja odme membranowa bo robi sie delikatny syf z starszej generacji silnikow nie ma znaczenia a najlepszym olejem jaki jest to 10W60 i to jest Castrol cisnienie oleju na wolnych przy cieplym silniku 1,5 bara
X_E_O_N napisał(a):wiem ze zawsze masz swoje zdanie to prosze przekonaj mnie do niego tylko nie mow ze slyszales od kogos tylko z wlasnego doswiadczenia co sie stalo co bylo przyczyna dlaczego niech sie kazdy dowie czemu ten olej jest zly???
X_E_O_N napisał(a):ja jezdze od kilku lat na Castro SPORT lub teraz EDGE 10W60 co jest nie jak cyfra mowi pol tylko pelnym syntetykim i wszystko ok szklani nie graja olej sie nie grzeje jak w przypdku innych no i cisnienie oleju jest bardzo zadowalajace przy bardzo mocnej jezdzie spalanie oleju to kwestai jezdzenia i stanu silnika jak bys nalal wody moze bym uwierzył ale nie moge bo mam swoje doswiadczenia wiem ze castrol potrafi w starsznym stopniu zanieczyscic silnik przepalonym olejem ale to nie jego wina jak wlasciciel nie dba o odme lub potrafi tylko piecem latac a przy tym na pierscieniach juz dmucha![]()
co by nie bylo MOS2 jak najbardziej ale mnie interesuje ta cyfra za W w tym wypadku 60 niestety tylko mibil robi tylko cos podobnego i jedynie 50
dobra ale robimy OT podyskutujemy gdzie indziej albo przy innej okazji pozdro
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość