[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Wydech M40 - M50 ?

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

Wydech M40 - M50 ?

Post numer:#1  Postprzez Drix92 » 6 wrz 2013, o 17:51

Witam serdecznie :)

Mam mały dylemat i mam nadzieje że mi pomożecie podjąć decyzję:) sprawa prosta ale jednak się waham :) Więc do rzeczy: Niestety mój wydech się poddał i potrzebuje nowego gdyż ryczy jak zwierze:) Nie wiem jaki kupić wydech. Chodzi mi o to żeby był cichy może być delikatnie głośniejszy niż fabryka :) Ale problem tkwi w tym że aktualnie mam silnik M40b18 a na wiosnę będę wkładał M50b25. I nie wiem czy już kupić wydech do 2.5 litra i wsadzić teraz. Czy przetrwać te bóle głowy (znaczący hałas) przez te blisko pół roku? Dodam że auto jeździ na sekwencji. Więc przydało by się żeby nie utlenił się po roku :) jakaś Kwasówka czy coś :)
Drix92

Post numer:#2  Postprzez bboydaro » 6 wrz 2013, o 17:55

do m40b18 idzie jedna rura a do m50b25 chyba dwie...
bboydaro

Post numer:#3  Postprzez dar00 » 6 wrz 2013, o 18:07

podrutuj to co masz i dojeździj do wiosny jak masz wrzucać 6 garów.
Wydech z m50 nijak bez cięcia i spawania nie będzie pasował do m40 więc bez sensu byłaby ta robota
dar00

Post numer:#4  Postprzez Drix92 » 6 wrz 2013, o 18:13

okay dzięki za odpowiedzi.. to jeszcze jedna sprawa.. może jakiaś taniocha na te pół roku która uspokoi te zwierze :) bo niestety dużo jeżdżę w dłuzsze trasy i przegląd niedługo musze zrobić.. a coś czuje że z takim rykiem to mnie nie puszczą.
Drix92

Post numer:#5  Postprzez dar00 » 6 wrz 2013, o 18:34

pokaż fotki co tam masz bo może po prostu jest popękany i da się pospawać. co tam poszło środkowy, końcowy, sama rura?
dar00

Post numer:#6  Postprzez Drix92 » 6 wrz 2013, o 19:04

Szczerze? w końcowym w środku coś się urwało i niesamowicie wali.. jakby odważnik jakiś tam cieżki latał luzem. A ten tłumik po środku jest tak niesamowicie pordzewiały że to poezja. Na warsztacie próbowali spawać ale powiedzili że się wypala i nie uda się pospawać.. za dużo rdzy.
Drix92

Post numer:#7  Postprzez dar00 » 6 wrz 2013, o 19:15

dużo osób robi swapy. Wrzuć ogłoszenie, że kupisz kompletny używany wydech do m40 bez dziur - na pewno ktoś ma na zbyciu za grosze
dar00

Post numer:#8  Postprzez Drix92 » 6 wrz 2013, o 19:18

Okay dzięki:)

[ Dodano: 11-09-2013, 14:33 ]
Witam ponownie. Napotkałem mały problem. Zdecydowałem się wymienić cały wydech. I problem tkwi w tym że tłumik końcowy dostane bez problemu.. ale tłumik środkowy to istna igła w stoku siana. Ani na alledrogo ani na warsztacie nie potrafili załatwić. Jedynie na zamówienie i okres oczekiwania 3 tyg. I cena kosmiczna. Możecie coś poradzić ? Oczewiście w dziale kupię się zareklamowałem ale proponujecie same tłumiki końcowe z którymi problemu nie ma. Bo dostęp spory :)
Drix92

Re: Wydech M40 - M50 ?

Post numer:#9  Postprzez puciekpl » 13 gru 2014, o 00:54

odswieze troche temat na dniach bede robil troche dziwna wizje czyli mam silnik m40b18 i chce wydech obciac jeszcze przed zlaczeniem w 1 rure i połaczyc to z wydechem od m50 aby od poczatku lecialy 2 rury i pytanie czy robil to ktos kiedys? glownie chodzi mi czy bedzie duzy spadek mocy czy nie
puciekpl

Post numer:#10  Postprzez crosiak » 14 gru 2014, o 21:57

Ja u siebie w m40 zalozylem koncowy od m20 a srodkowy 1wlot 2wyloty i po swapie zrobilem tak ====--------====== i dziwiek w m40 byl ladny basowy ale nie jakis bardzo glosny poprostu troche glosniejszy niz ori a po swapie naprawde fajnie mruczy :)
crosiak

Post numer:#11  Postprzez puciekpl » 15 gru 2014, o 23:30

ja zrobiłem od silnika czyli M40 do tłumika srodkowego na jednej rurce za tłumikem Y-pipe i reszta do konca oryginał od 2,5 i tez fajnie chodzi zero hałasu tylko fajny dzwiek
puciekpl

Powrót do Mechanika & Części