[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

sprawdz zanim dokonasz zakupu...

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

sprawdz zanim dokonasz zakupu...

Post numer:#1  Postprzez kubex » 7 maja 2007, o 22:36

witam chcialbym tutaj przestrzec wszystkich uzytrkowników przed tym co ja zrobiłem:/ mianowicie od dłuzszego czasu stukalo mi w okolicy kól tylnich myslalem ze to amortyzatory niestety nie sprawdziłem tego ... no comment kupiłem nowe straciłem troche kaski . dzisiaj je wymieniałem i okazało sie ze stuki spowodowane były wyrobionymi poduszkami amortyzatora samochodem bujało a w srodku byl straszny hałas po wymianie wszystko ok oczywiscie zamontowałem nowe amorki i stuki znikneły :) autko prowadzi sie wysmienicie dodam ze zmieniałem Koni 2522sport na te same. pozdrawiam i radze zawsze sprawdzic za nim sie dokona zakupu
kubex

Post numer:#2  Postprzez jackx-36 » 7 maja 2007, o 23:24

Nooo kolego kubex z cały szacunkiem ale Ameryki to żeś nie odkrył :cool2: wiadomo że zawsze należy nie tylko dwa ale i pięć razy sprawdzić zanim co kolwiek sie zrobi :mrgreen:
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez Prezes » 8 maja 2007, o 11:52

kubex napisał(a):autko prowadzi sie wysmienicie dodam ze zmieniałem Koni 2522sport na te same

czyli jednak odniosłeś dwie korzyści i zwiększyłeś bezpieczeństwo... to jeszcze nie tak źle... :wink:
Prezes

Post numer:#4  Postprzez Ratel » 8 maja 2007, o 12:51

Jak coś stuka to raczej nie są to amortyzatory, tylko ruchome elementy tylnego zawieszenia. U mnie przed wymianą zawiechy coś lekko skrzypiało przy maksymalnym ugięciu tylnego zawieszenia - gumy tylnej belki. Najlepiej wymienić wszystkie gumowe elementy zawieszenia takiej jak te gumy czy tuleje wachaczy z przodu, jeżeli nie wiadomo kto to robił ostatnio. A potem w miarę potrzeb i finansów wymiana zawiechy lub amortyzatorów, jeżeli sprężyny są ok.
Ratel

Post numer:#5  Postprzez kubex » 8 maja 2007, o 13:40

no nie powiedziałbym kolego Ratel czesto wyjechane amorki własnie postukuja:) mowie z własnego doświadczenia

[ Dodano: 08-05-2007, 13:43 ]
jackx-36 napisał(a):Nooo kolego kubex z cały szacunkiem ale Ameryki to żeś nie odkrył :cool2: wiadomo że zawsze należy nie tylko dwa ale i pięć razy sprawdzić zanim co kolwiek sie zrobi :mrgreen:

no nie odkryłem ale po tym co ja zrobiłem wiem ze komus takze moze sie zdazyc wiec poprostu ostrzrzegam kolegów aby nie zrobili tak jak ja... i o to mi chodzi a nie o odkrywanie Ameryki :cool2:

a co do korzysci to racja hehe teraz wiem na czym stoje
kubex

Post numer:#6  Postprzez ZTJ » 8 maja 2007, o 14:37

Ja miałem identyczną sytuację. Winą za stukot dobiegający z lewego tyłu auta zrzucałem na amortyzator. Po wymianie amortyzatorów stukot pozostał. Mimo to zamiany nie żałuję, gdyż auto teraz zdecydowanie lepiej się prowadzi (zamiana ze SFEC na Bilstein B4).
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Powrót do Mechanika & Części