Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
Ostrowski napisał(a):Prawdopodobnie masz 3.45 w małej głowie, sprawdzisz to na blaszanej tabliczce pod jedną ze śrub która trzyma dekiel w dyfrze. Czy mała głowa czy duża to kuknij na flansze zamykające dyfer przy wejsciu półosi , jeżeli jest na 4 śruby pod klucz 13 to mała głowa , jeżeli jest 6 śrub pod klucz 13 to masz dużą głowę. Jak zajrzysz do środka i bedzie kaszana w środku to juz tylko inny dyfer, a w szczególności duża głowa. Mam teraz dwie duże głowy ale bez dekla i bez szpery 3.64 oraz 3.25 istnieje mozliwość wrzucenia tam szpery zwykłej albo 45% jakby co to priv. Napisz co zastałes w środku.
Ja miałem kilka dyfrów, zawsze na imbusowych 6 śrubach, nie ważne czy duża 3,91 (z m20b25 touring) czy małe głowy (4,10 oraz 4,27). Inna sprawa że flansze do przykręcenia półosiek są demontowalne - wieloklin z pierścieniem zabezpieczającym - łatwo zmienić. Sam mam silnik M20b20 w tourasie w konfiguracji ze skrzynią biegów z m20b20 i dyfer 3,91 był zdecydowanie za długi. Polecam 4,10 lub 4,27. (Przynajmniej jeśli chodzi o szeroką lampę, to montaż do 2 litrówki dyfra o przełożeniu większym niż 3,91 grozi wyprzedzeniem na światłach przez fiata cinquecento i to z silnikiem 700 

HNT126 napisał(a):...zawsze na imbusowych 6 śrubach...
HNT126 napisał(a):To wcale nie zasada, że mała głowa musi mieć 4 śruby a duża głowa 6 śrubJa miałem kilka dyfrów, zawsze na imbusowych 6 śrubach, nie ważne czy duża 3,91 (z m20b25 touring) czy małe głowy (4,10 oraz 4,27).
Ostrowski napisał(a):nazwijmy je obsady łożysk które wchodzą w dyfer
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości