[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Ułamany króciec chłodnicy

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

Ułamany króciec chłodnicy

Post numer:#1  Postprzez CmK » 10 lut 2015, o 14:30

Witam, ułamał mi się króciec zaznaczony na czerwono na którego zakłada się wężyk powrotny, co teraz? Chłodnica do zmiany kleić to spawać plastikiem, rozwiercić i wkręcić inny króciec czy da się może wymienić sam ten plastikowy bok chłodnicy?

Obrazek
CmK

Re: Ułamany króciec chłodnicy

Post numer:#2  Postprzez wolpen » 13 lut 2015, o 22:40

widzę ze to ten mały kruciec to bedzie cięzko pospawac ,a nie wiadomo czy tez to zda egzamin na dłuzszą mete,mozesz spróbowac lub popytac tych co spawaja co z tego da sie zrobic,bo jak nic to tylko nowa chłodnica cie ratuje!
wolpen
Stażysta

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: TAK
Kolejne BMW: e36
Nadwozie: Sedan
Silnik: m50b25

Post numer:#3  Postprzez Marcin_wc » 13 lut 2015, o 22:51

Nie da rady cyjanoakrylem skleić?
Marcin_wc

Post numer:#4  Postprzez Skrzeku » 14 lut 2015, o 00:08

Ogólnie spawanie tych boków chłodnicy daje rade, dobry plastikarz da rade pospawac to tak zeby nie cieklo ale nie w tym miejscu, tego plastiku nie wymienisz, trzeba chłodnice..
Skrzeku

Post numer:#5  Postprzez pawels5 » 14 lut 2015, o 21:19

Można spróbować wsadzić w środek cienką tulejkę metalową i to dopiero pospawać.
pawels5
Inżynier

Moje BMW: 318
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B18

Post numer:#6  Postprzez CmK » 16 lut 2015, o 09:18

tam jest oryginalnie taka tulejeczka. Włożyłem ją pospawałem plastikiem sam, uszczelniłem dla pewności sylikonem wysokotemperaturowym jak narazie jest spoko chyba jeszcze słabo odpowietrzona bo czasem złapie wyższą temperaturkę.

-- 19 lut 2015, o 10:52 --

Problem rozwiązałem przynajmniej na chwilę, tulejeczke wstawiłem spowrotem zaspawałem na około plastikiem, wszytsko wsadziłem na sylikonie wysokotemperaturowym i jak nardzie 3 dzień jest ok ni ecieknie nie robi ciśnienia nie zapowietrza się. Na chwile będzie.
CmK

Powrót do Mechanika & Części