[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

m30b35 pasowanie wydechu

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

m30b35 pasowanie wydechu

Post numer:#1  Postprzez e30pioter » 19 kwi 2015, o 21:34

Witam ma ktos z was moze jakies fotki lub mogł by mi udzielic małych porad m30b35 siedzi juz w aucie odpala jezdzi poozaostał mi wydech mam poczatek wydechu z e32 chce zrobic wydech na przelocie z koncowym ori od m20 chodzi mi zeby mi o porade jak to spasowac zeby bylo zrobione to jak nalezy bo srednica od m20 a m30 rozni sie :)
e30pioter

Re: m30b35 pasowanie wydechu

Post numer:#2  Postprzez Trema » 21 kwi 2015, o 14:50

Moim zdaniem błąd, ja mam ori wydech od M30 firmy FATEX - Polecam jakość , weszło bez problemu środkowy i końcowy.M30 lubi oryginalny wydech na przelocie może stracić moc , podobnie jak przy filtrze stożkowym .Pomijam już fakt jak ładnie to brzmi!
Sam piszesz ,że są różne średnice więc powstanie Ci zwężka ,co będzie lipne w efektach.No chyba że będziesz ciął przy samej puszcze rury powiększysz otwory i dospawasz do lica puszki właściwe rury, ale sama przepustowość tłumika będzie "wąskim gardłem".
Trema

Post numer:#3  Postprzez przem » 21 kwi 2015, o 22:44

generalnie to trochę wróżenie z fusów, wiadomo najbezpieczniejsze są wydechy najbliższe serii. z drugiej strony jak kolega wyżej pisze pełen przelot nie rzadko skutkuje spadkiem osiągów silnika.
z tego co pamiętam wydech od m20 ma 45mm średnicy a m30 ma 50mm óżnica nie jest kolosalna- można spróbować złożyć to tak jak planujesz przydławienie na końcu powinno trochę zniwelować efekty luźnego/przelotowego wydechu
przem

Post numer:#4  Postprzez Trema » 22 kwi 2015, o 09:30

Piszę opierając się na własnych doświadczeniach z tłumikami.Dopiero jak zamontowałem seryjne tłumiki zaczęło to jechać i pięknie brzmieć.
Trema

Post numer:#5  Postprzez Kajfer » 18 maja 2015, o 16:30

Trema napisał(a):Moim zdaniem błąd, ja mam ori wydech od M30 firmy FATEX - Polecam jakość , weszło bez problemu środkowy i końcowy.M30 lubi oryginalny wydech na przelocie może stracić moc , podobnie jak przy filtrze stożkowym .Pomijam już fakt jak ładnie to brzmi!
Sam piszesz ,że są różne średnice więc powstanie Ci zwężka ,co będzie lipne w efektach.No chyba że będziesz ciął przy samej puszcze rury powiększysz otwory i dospawasz do lica puszki właściwe rury, ale sama przepustowość tłumika będzie "wąskim gardłem".

a moim zdaniem nie...
Ja mam złozone na przolocie plus końcowy z m20 i jest dobrze.
braku mocy nie czuć. (wygrywam z compactem który ma 204hp)
Jeśli masz jeszcze przód z m20, odetnij końcówki, którymi się łączy i pospawaj do wydechu z m30. zamiast środkowego normalne rury.
Kajfer
Uczeń

Moje BMW: 335
Nadwozie: Sedan
Silnik: M30B35
Instalacja LPG: NIE
Nadwozie: Sedan
Silnik: M30B35
Instalacja LPG: NIE

Powrót do Mechanika & Części