[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

uciekajacy plyn

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

uciekajacy plyn

Post numer:#1  Postprzez Maniek » 23 cze 2007, o 18:57

Hej. Mam problemik a mianowicie ubuwa mi plyn chlodniczy. chlodnica jest od spodu mokra ale nie na tyle co mi ucieka. Moze pompa wodna sie rozszczelnila? Jak mozna to sprawdzic?
Maniek

Post numer:#2  Postprzez Strzelba » 23 cze 2007, o 19:14

Maniek napisał(a):chlodnica jest od spodu mokra ale nie na tyle co mi ucieka

a nie jest tak ze poprostu nie jestes w stanie tego zaobserwowac dokladnie
i caly twoj problem jest w cieknacej chlodnicy
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez Maniek » 23 cze 2007, o 19:32

Ale no wlasnie po ostrzejszej jezdzie stawiam i patrze na chlodnice jedynie saczy sie kapka plynu i nie sadze zyby przez tydz ubyl mi tak caly zbiornik. Jak jezdze normalnie to jest sucho
Maniek

Post numer:#4  Postprzez jackx-36 » 23 cze 2007, o 19:35

Maniek zdaje Ci sie , chłodnica najmocniej przecieka jak jest zimny silnik bo jest wtedy mniej szczelna poniewaz nie ma cisnienia w układzie chłodzenia czyli na wieczór jak odstawiasz samochód to do rana może pociec troszke .
oczywiście zakładając że faktycznie chłodnica jest nie szczelna na łączeniach plastików z radiatorem :cool2: bo jesli jest dziura w samym radiatorze to sytuacja przedstawia sie na odwrót
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez Maniek » 23 cze 2007, o 20:43

przecieka na laczeniu, ale rzecz w tym iz opd spodem jest sucho rano... A wracajac do pompy to jest jakas mozliwosc jej sprawdzenia??
Maniek

Powrót do Mechanika & Części