[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Układ kierowniczy

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

Układ kierowniczy

Post numer:#1  Postprzez KoAiS » 2 sie 2007, o 07:27

Witam!!!
Dziś rano sobie wstałem, ide do samochodu i po ruszeniu z miejsca SZOK!!!
Kierownica chodzi tak ciężko, ledwo ją mogę kręcić, a po wychodzeniu z zakrętów wcale się nie prostuje... Po ok 20 min powoli wracała do siebie, ale to i tak nie to. A wczoraj bez problemu zrobiłem jakieś 100 km!!!
Więc o co chodzi?? Może maglownica do wymiany (albo mam mało powietrza w oponach :twisted: )

PS: nie posiadam wspomagania
KoAiS

Post numer:#2  Postprzez Fasola_Gdańsk » 2 sie 2007, o 09:21

zacznij od powietrza w oponach
Fasola_Gdańsk

Post numer:#3  Postprzez KoAiS » 2 sie 2007, o 09:59

nie no napisałem, że układu wspomagania nie mam. Po pracy przyjade do domu i napompuje kółka (miał prawo troche ulecieć, od kupna czyli jakieś dwa tygodnie przejechałęm 1000 km ). A jak wygląda sprawa z maglownicą, może coś się jej stało??
KoAiS

Post numer:#4  Postprzez Fasola_Gdańsk » 2 sie 2007, o 10:05

wszystko jest mozliwe na dobra sprawe, ale trzeba zaczac eliminowac przyczyny od spraw najprstszych i nie kosztujacych, czyli od sprawdzenia cisnienia opon
Fasola_Gdańsk

Post numer:#5  Postprzez KoAiS » 2 sie 2007, o 10:11

dobra to wieczorem zdam relacje, co się stało po zabiegu pompowania!

[ Dodano: 03-08-2007, 07:30 ]

[ Dodano: 03-08-2007, 07:35 ]
no i na chwilę pompowanie zadziałało... Teraz jest jeszcze gorzej, kiera chodzi skokami, pół obrotu lekko, pół nie da się skręcić.

Chyba jednak pojade do mechanika, bo tak na pierwszy rzut oka nic nie widać :evil:
KoAiS

Powrót do Mechanika & Części