[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

m30 w e30

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

m30 w e30

Post numer:#1  Postprzez gromozur » 13 sty 2007, o 01:14

Witam jestem powaznie zainteresowany zakupem 3.5 litrowej jednostki M30 i wsadzic ja do e30 Prosze o jakie kolwiek dane jakie pomoga mi w dotarciu do celu dodaje silnik mam kupic cały (skrzynia ,sprzegło.łapy,silnik +cały osprzet mechaniczny i elektryczny )
pozdrawiam
gromozur

Post numer:#2  Postprzez misHa » 13 sty 2007, o 13:34

Nie lepiej 2.5 z e36 wsadzić ??
misHa

Post numer:#3  Postprzez evil » 13 sty 2007, o 13:44

dokładnie!
zdecydowanie lepiej, silnik nowszej generacji, dynamiczny, oszczędny ( :lol: jak na tę moc i pojemność), auto wyrywa, jak głupie!!! :cool2:
evil

Post numer:#4  Postprzez Arczi » 21 sty 2007, o 18:49

napewno m50 lub m52 bedzie lepszy niz m30 ale m30 mozna kupic taniej niz m52 lub dobre m50b25 lub b28 z całym osprzetem

dokładnie tak jak pisałes bedzie ci potrzebny caly komplet wał i most bedzie mógł zostac z tym ze wał bedziesz musiał skrócic i wywazyc ... osoby ktore przekładały m30 nie nazywaja tego żadnym wyczynem i mówia ze operacja jest raczej prosta ... głownym wyborem jaki bedziesz musiał podjąc to mocowanie silnika ... albo zdecydujesz sie na kupno łap pod m30 ktore mozna zakupic na www.e30.de .... mozesz zlecic zrobienie takich lap komus kto zna sie na temcie lub przyspawac org. mocowanie od m30 do podluznic o ile te sa zdrowe ...

m30 jest troszke klockowaty i dłuzszy niz np. m20 bedziesz musiał zastoswac chłodzenie elektryczne na rzecz wiskozy ktora nie wejdzie ci ze wzgledu na chłodnice ...
Arczi

Powrót do Mechanika & Części