ok dzieki za pomoc pozdrawaim czesc
[ Dodano: 02-09-2007, 09:30 ]ubott napisał(a):Adrian napisał(a):tamtędy olej z głowicy spływa do miski czy jakoś tak nie pamiętam dokładnie
http://www.realoem.com/bm...119&hg=11&fg=10 Elementy nr 9, 10, 11, 12. 9 to jakiś oring raczej groszowe sprawy ale roboty z tym może być troszkę bo podobno trza kolektor ściągać żeby tą rurkę ze sprężyną wydobyć. Ale na 100% nie wiem bo nie przerabiałem tematu.
zgadza sie ta rurka oliwka splywa do miski
od gory i na dole sa oringi zeby wyciagnac/wlozyc ta rurke
lapiesz za nia wciskasz ja w dol zeby "zgniotla" sie sprezyna i wyjmujesz
jesli chodzi o wsadzenie to ja scisnalem sprezyne i zlapalem ja szybko zlaczka elektryczna a po zalozeniu przecialem i sprezyna sie ulozyla
teraz taka uwaga bo z roguly te oringi sa zajebiscie wytrzemale zanim sie wezmiecie za wyciaganie rurki sprawdzcie czy ona sie po prostu kawalek nie przesunela bo moze to zaoszczedzic kupe roboty
pozdro
czyli mozna to zrobic bez sciągania kolektora ale trudny dostep jest opisz mi szczegołowo jak to zrobiłes tesz tak zrobie !
[ Dodano: 03-09-2007, 09:05 ]wcisnołem tąrurke do dołu ale wyjąc jej nie moge bo po wcisnieciu jej nie da rady jej skrecic na bok by ja wyjąc ? jak to zrobic????

pomocy
[ Dodano: 03-09-2007, 09:29 ]no i na dodatek teraz swieci mi na kompie kontrolka motoroil ale stan oleju jest czy moze jakis czyjnik zruszyłem

czy moge tak jezdzic??
[ Dodano: 26-12-2007, 11:31 ]czas sie zabrac za sciąganie kolektora i ten wyciek zlikwidowac

tylko ile kosztoje uszczelka pod kolektor???

: