[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

pompa paliwa od poloneza w 318

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

pompa paliwa od poloneza w 318

Post numer:#1  Postprzez masae30 » 29 sie 2007, o 14:31

Witam, mam e30 318i. Niedawno padla mi pompa paliwa. Kupilem pompe od poloneza (pompa bardzo dobra za okolo 200 zl) kupilem ja od znajomego za male pieniaze bo przewracala mu sie. Wlozylem ja i slychac ze chodzi ale auto dalej nie pali. Czy mozliwe jest ze nie bedzie dzialac na tej pompie ? Przeciez to tylko podaje paliwo, auto jak krece to nie chce zapalic momentami juz prawie zapala ale wraz nie chce probowalem wiele razy bardzo dlugo i nic. Czy to wina pompy czy moze cos sie zapchalo zatkalo itd ???
masae30

Post numer:#2  Postprzez evil » 29 sie 2007, o 14:38

ciśnienie...
evil

Post numer:#3  Postprzez masae30 » 29 sie 2007, o 14:39

jak to sprawdzic, jak to zrobic ???
masae30

Post numer:#4  Postprzez Cypisek » 29 sie 2007, o 16:32

ja mam u siebie już ze 4 pompę paliwa
1 była fabryka, 2 była od peugeota 406, 3 od e30 325ix, a teraz mam pompę z toyoty.

w m40 regulator ciśnienia jest za listwą więc ciśnienie nie powinno mieć takiego znaczenia, jak miałem padniętą pompę to nie dawała nawet 3 atmosfer i auto jexdziło, fakt faktem cienko, ale jechało.

na początek ściągnij przewód paliwowy wchodzący do silnika, jak zakręcisz silnikiem jak zrobi się fontanna to powinno być ok. sprawdź też czy paliwo nie cofa się do baku. jeżeli nie ma paliwa to sprawdź czy dobrze podpiąłeś pompę ; ]
Cypisek

Powrót do Mechanika & Części