[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Antena dachowa touring

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Antena dachowa touring

Post numer:#1  Postprzez KszyszekN » 19 lut 2009, o 22:27

Witam wszystkich (niewiem czy w dobrym dziale napisalem jak cos to prosze o przeniesienie do wlasciwego).
Niechcacy niestety urwalem antene na dachu (pewno pekla ze starosci jak uslyszala ze chce wymienic na nowszy model :) )
Obrazek
No i zamowilem nowa z allegro http://moto.allegro.pl/item553848274_an ... _audi.html
problem sie rozchodzi o to ze niewiem jak zabrac sie za jej wymiane, prosze o porady z gory serdecznie dziekuje za odpowiedzi, pozdrawiam.
KszyszekN

Post numer:#2  Postprzez neophyte » 19 lut 2009, o 22:52

musisz ściągnąć plastik ze słupka i dobrać się do podsufitki. nie wiem tylko gdzie dokładnie podsufitka jest mocowana do dachu bo mi to znajomy robił (chodzi mi o rozmieszczenie zaczepow). jak już ją odepniesz to wkleszczysz jakoś rękę i dojdziesz do anteny od spodu..
neophyte
Profesor

Moje BMW: sc2
Nadwozie: Touring
Silnik: K4M 1,6
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 740
Silnik: MxxBxx

Post numer:#3  Postprzez KszyszekN » 19 lut 2009, o 23:03

no mam nadzieje ze problemow niebedzie bo mialem wymmieniana podsufitke kiedys poprostu spadla mi na glowe cala i dalem do obicia, dam znac jak robote bedzie szla z fotkami narazie czekam na antene moze jutro wysla.
KszyszekN

Post numer:#4  Postprzez marcin77 » 20 lut 2009, o 08:45

Masz kombi, więc zapewne jest również CHECK, wyjmij go i próbuj przez ten otwór.
marcin77
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez Krissek » 20 lut 2009, o 12:13

Podejdź do tematu raczej delikatnie - zdejmij jeden słupek i ostrożnie próbuj wyciągnąć podsufitkę z zaczepów. Odchyl ją delikatnie, weź klucz 10, odkręć starą antenę, załóż nową i po krzyku :)
Krissek

Post numer:#6  Postprzez matisik » 20 lut 2009, o 18:12

ja mam dla ciebie inną propozycje, jeżeli nie chcesz ściągać podsufitki. Wyciągasz mechanizm do szyberadachu. Jak masz elektryka to chyba masz lepiej (nie wiem) w każdym razie z manualem trzeba się bawić :D Odrywasz delikatnie kawałek podsufitki od sklejki, przecinasz sklejke, odkręcasz cały mechanizm, odchylasz przeciętą sklejke, wyciągasz mechanizm w wnęki. Wtedy rzut beretem do anteny. Montujesz wszystko w odwrotnej kolejności, sklejasz sklejke i podsufitke na małą ilość budaprenu, wszystko cacy :) A swoją drogą jak już wyciągniesz mechanizm to możesz się pokusić o wstawienie elektrycznego szybera :D Nic poza wsadzeniem silniczka praktycznie nie trzeba robić :) Wiem bo robiłem u siebie, pozdro :)
matisik

Post numer:#7  Postprzez KszyszekN » 13 mar 2009, o 23:05

Sprawa prosta byla, wystarczy wyjac korbke od szybra i odgrecic srubke, zdjac plastik i juz jest dostep do sruby od anteny, krotka walka z nakretka i wymianka :) Obrazek
KszyszekN

Post numer:#8  Postprzez peszuneks0808 » 14 cze 2013, o 10:26

Witam mam Touringa i chce zmienić antene na oryginał nie wiecie gdzie mogę taką znaleźć ?
allegro itp albo chociaż żeby była podobna dodam, ze mam z tyłu :) pozdro
peszuneks0808

Post numer:#9  Postprzez wojtaq » 14 cze 2013, o 16:59

ori antena jest z przodu przed szyberdachem
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Nadwozie: -------
Silnik: M60B40
Instalacja LPG: NIE

Powrót do Elektryka & Oświetlenie