[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

MODUŁ DOMYKANIA SZYB E30 PODŁACZENIE

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

MODUŁ DOMYKANIA SZYB E30 PODŁACZENIE

Post numer:#1  Postprzez kukacz » 8 wrz 2013, o 09:57

Witam zakupiłem taki to moduł http://allegro.pl/modul-domykania-4-szyb-elektrycznych-uniwersalny-i3523366790.html i jakoś nie mogę poradzić sobie z podłączeniem tego zęby działało proszę o pomoc ,dodaje zdjęcia z instrukcji.Moje podłączenie wygląda tak zabrałem się za drzwi od kierowcy czerwony kabel z bezpiecznikiem podłączam do plusa czarny do masy i zółty czerwono czarny zakończony wtyczka łącze z czarnym zakończonym wtyczką ,przecinam kabel który idzie od przełączników do silniczka w drzwiach i łącze do niego kabel czerwono czarny i czerwony i niestety nic się nie dzieje

[url]Obrazek[/url]
Obrazek
kukacz

Post numer:#2  Postprzez Zwarciak » 8 wrz 2013, o 11:03

Kolego nic nie podpinasz przy drzwiach !!

rozbierasz tunel z przyciskami ,odnajdujesz przewód na każdym przycisku na którym pojawia Ci się napięcie w momencie zamykania szyby .Rozcinasz go i wpinasz się kolorami tak jak na rysunku ,Od strony przycisku masz pełne kolory od strony silnika dwukolorowe.

Na przyciskach na pewno będzie Ci się pojawiały plusowe sygnały ,czyli czerwono/czarny mostkujesz z czerwonym (chodzi o tą polaryzację ) a te przewody z prawej podpinasz tak jak piszą zasilanie , masa ,zasilanie po zapłonie a wyzwalanie plusem lub masą to zależy co Ci wychodzi z alarmu przy uzbrajaniu .
Zwarciak
Stażysta

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: M54B30
Instalacja LPG: NIE

Powrót do Elektryka & Oświetlenie