Jakiś czas temu buchnęli mi rzeczony, który wiele lat działał bez zarzutu. Kupiłem używkę (2 żarówki z tyłu), która po podłączeniu wiązki nie działała. Spec stwierdził, że nie było zasilania (co mnie trochę zdziwiło, bo ta skradziona chodziła), podciągnął je skądś tam i wszystko było OK.Po dłuższym czasie zaczęły się problemy, które zbiegły się z brakiem sterowania lusterkami.
Co do OBC wyświetlacz coraz słabiej świecił albo raz świecił mocno, a innym razem słabo, następnie słabo lub w ogóle nie świecił, aż na koniec całkiem przestał świecić.
Dałem majstrowi, żeby zrobił lusterka i OBC. Lusterka działały, ponieważ połączył przewody na stałe (bez kostki), a w OBC niby wystarczyło zmienić żarówki.
Kupiłem nowe, wymieniłem, podłączyłem i wyświetlacz coś tam pokazywał, ale wydawało mi się, że słabo (mogła to być też winna tego że patrzyłem w słońcu). Wypiąłem go i wróciłem wieczorem, żeby ocenić natężenie wyświetlacza, a tu niespodzianka: kompletnie nic nie wyświetlał. Na następny dzień powtórzyła się sytuacja, rano działał przynajmniej 15 minut, a wieczorem w ogóle nic.

w zime pali bez problemu.