[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Przeka?nik o?wietlenia wn?trza.

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Post numer:#76  Postprzez bmwmaniak » 7 paź 2013, o 19:17

Jeśli ktoś szuka to mam na sprzedaż ten przekaźnik.
!! KUPIE LEWA TYLNA LAMPĘ CZARNA STARTEC !!

Obrazek
bmwmaniak
Stażysta

Moje BMW: 325iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE

Re: Przekaźnik oświetlenia wnętrza.

Post numer:#77  Postprzez Std » 8 lut 2014, o 18:52

Cześć!
Chciałbym odgrzać nieco temat i zadać pytanie. Otóż udało mi się kupić przekaźnik opóźnienia wyłączenia oświetlenia. Po włączeniu go do wtyczki niestety nic się nie zmieniło i światło gaśnie po zamknięciu drzwi. Słyszę jak "cyka" przekaźnik założony fabrycznie. Teraz pytanie - czy jeszcze coś należy zmienić w instalacji? Dodam, że mam zamek centralny fabryczny i założony immobiliser Cobra (jeszcze we Francji skąd samochód przyjechał). Macie jakieś sugestie?

Student
Std

Re: Przekaźnik oświetlenia wnętrza.

Post numer:#78  Postprzez Krzychu_iX » 15 lut 2014, o 20:49

Są dwie sprawy:

1. Aby mieć cały system trzeba mieć styk w klamce albo moduł podgrzewania zamka który również zapewnia sygnał wyzwalający przekaźnik po podniesieniu klamki (jeszcze przed otwarciem drzwi)

2. Sygnał z czujnika drzwi musi zostać przepięty z bezpośredniego połączenia do przekaźnika oryginalnego o trafił do modułu (pin TG przekaźnika). Łatwo sprawdzić z miernikiem albo próbówką po kablach. Wszystko masz bowiem w jednym miejscu.

Centralny zamek i alarm nie powinny mieć nic do tego... no może poza tym, że alarm będzie potrzebował pewno aby zachować połączenie między stykiem a centralką alarmu (w większości przypadków ma to przecież wyzwolić timera albo alarm).
Krzychu_iX

Poprzednia strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie