[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Wi?zka skrzyni automatycznej bez funkcji Sport/Eco

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Wiązka skrzyni automatycznej bez funkcji Sport/Eco

Post numer:#1  Postprzez yoshi » 26 lip 2014, o 22:31

Witam.
Wydłubałem skrzynie automatyczną z 324tdA '89. Skrzynia sterowana linką, także bez elektryki też działać będzie. Niestety nie ja wyjmowałem tą wiązkę, a kolega nie pamięta gdzie co było wpięte. Z tego co się orientuje to ma to służyć tylko temu by nie odpalić auta na innym biegu niż P czy N. Ale mogę się mylić. Kiedyś jak przekładałem skrzynię w M10 to tej wiązki nie dostałem.

Obrazek
Całość wygląda tak. Na środku jest manetka do niej wpięte jest 9 pinowe złącze, obok małe 2 pinowe (chyba wsteczny?).

Po jednej stronie przewodu mamy złącze 2 pinowe z jednym przewodem zielono-czarnym
Obrazek

Po drugiej stronie mamy 3 wsuwki i przekaźnik.
Obrazek

1. żeński gryby czarny przewód
2. męski zielono-czarny
3. męski żółto-czarny - ten chyba znalazłem zaraz obok złącza białego tego pod deską: ten sam przekrój, kolor i odwrotna wtyczka (da się spiąć)
yoshi

Re: Wiązka skrzyni automatycznej bez funkcji Sport/Eco

Post numer:#2  Postprzez MCwat » 26 lip 2014, o 22:58

Moja zona ma identyczna konfiguracje i tez z tego roku, ale przed poniedzialkiem nie bede mial czasu ci za tym zerknac. Jak az tak Ci sie nie spieszy to postaram sie dojsc co i jak po weekendzie.
MCwat

Post numer:#3  Postprzez Stammek » 27 lip 2014, o 00:25

zeby auto odpalało tylko na P I N potrzebny jest wlasnie ten przekaznik. gruby czarno-zolty pod deską idzie bezposrednio do rozrusznika.
rozepnij go na wtyczkach w wepnij tam ten przekaznik,kable czarno-zolte.Po prostu sygnal ze stacyjki musi isc przez ten przekaznik.
jak go nie dolozysz to bedziesz mogł odpalać auto na kazdym biegu.
Obrazek
Stammek
Doktor

Moje BMW: 325iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: vwt4
Nadwozie: Touring
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#4  Postprzez yoshi » 27 lip 2014, o 08:53

Dzięki za odpowiedzi. @MCwat jak będziesz miał chwilę to zobacz jak to jest pospinane.
yoshi

Powrót do Elektryka & Oświetlenie