[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

czały czas jest na zapłonie. Pomocy

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

czały czas jest na zapłonie. Pomocy

Post numer:#1  Postprzez toots » 31 sie 2008, o 08:06

Witam
Mam dziwny problem z e30 318 m10
Nie wiem jakim sposobem ale cały czas stoi na zapłonie mimo, że kluczyk nie jest włożony w stacyjkę. Pali się kontrolka od oleju, inspekcji i pokazuje poziom temp. i paliwa. Jak ją odpalę, to nie można jej zgasić, a jak wyciągnę kluczyk ze stacyjki to i tak cały czas samochód chodzi.
Do tej pory sprawdziłem kostkę stacyjki i jest dobra (kupiłem drugą i objawy są takie same),
Masę silnika też sprawdziłem i wygląda, że są dobre (znalazłem tylko 2, od pokrywy zaworów oraz od miski olejowej) jest gdzieś jeszcze masa w silniku m10?
Akumulator również został sprawdzony (jest dobry)

Mój kłopot zrobił się sam z siebie, tzn. nic nie grzebałem przy aucie i nie nie kombinowałem. Po prostu zaparkowałem auto, a gdy po 2H do niego wsiadałem to już stał za zapłonie.
Dla mnie ta sytuacja jest niezrozumiała.

Czy spotkał się już ktoś z taką sytuacją?
Proszę o jakieś wskazówki co może być przyczyną i jak to można naprawić, ponieważ ciągłe odłączanie i podłączanie akumulatora nie jest rozwiązaniem.

Pozdrawiam
toots
toots

Post numer:#2  Postprzez PawelTczew » 31 sie 2008, o 08:17

kolega miał podobny problem ale u niego to stacyjka sie pop....
PawelTczew

Post numer:#3  Postprzez Oczy_kobry » 31 sie 2008, o 13:15

Mam też podobny problem ale wygląda to tak że kiedy wyciągne kluczyk ze stacyjki auto przez chwile jeszcze chodzi poczym gaśnie . Ni zawsze tak jest ale ostatnio zdarza mi się to często
Oczy_kobry
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Powrót do Elektryka & Oświetlenie