[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

problem z alternatorem

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

problem z alternatorem

Post numer:#1  Postprzez kubex » 6 maja 2007, o 11:13

prosze o pomoc poniewaz alternator mi jeczy... najprawdopodobniej łożysko jest wydygane i chcialbym sie dowiedziec czy warto wymienic łożysko w nim czy kupic uzywany...? bede wdzieczny za pomoc pozdrawiam
kubex

Post numer:#2  Postprzez Strzelba » 6 maja 2007, o 11:30

ja powiem ci tak
jak kupisz uzywke to moze za tydzien albo za dwa a moze za rok znowu ci padnie
a jak zrobisz to wiesz co masz a przy okazji wymienisz szczorki i bedziesz mial glanc alternator i nie bedziesz musial sie zastanawiac kiedy ci padnie
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#3  Postprzez kubex » 6 maja 2007, o 11:31

problem jest taki ze w warsztacie mi go regenerowali ale łożysko daje o sobie znac wiec moze orientujesz sie ile by taka naprawa wyniosła?
kubex

Post numer:#4  Postprzez Strzelba » 6 maja 2007, o 11:34

jesli ci go robili to ja bym pojechal do nich z reklamacja ze cos spartolili i alternator swista (pewnie zle zlozyli albo nie nasmarowali jak trzeba)
co do ceny naprawy nie mam pojecia
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#5  Postprzez kubex » 6 maja 2007, o 11:35

ołkej dzieki pozdrawiam
kubex

Post numer:#6  Postprzez robman » 22 lip 2007, o 13:06

Chciałbym odświeżyć temat bo nie znalazłem nic na forum na temat mojego problemu. Mianowicie u mnie też wygląda na to że w alternatorze siadło łożysko bo słychać dochądzący z niego charkterystyczny dla zużytego łożyska dźwięk. I też mam takie pytanie czy opłaca się to zrobić i czy dam radę zrobić to samemu jeśli udało by mi się kupić odpowiednie łożysko do niego. I jeśli ktoś się orientuje to ile może kosztować same łożysko alternatora bo pytałem o alternator używke znajomego gościa handlującego częściami do BMW to chciał ode mnie 100PLN za alternator
robman

Post numer:#7  Postprzez jackx-36 » 22 lip 2007, o 14:20

robman, przypuszczam ze za takie pieniądze to zrobisz swój alternator i przynajmniej bedziesz wiedzial że masz swięty spokój a jak kupisz uzywke to nie wiadomo ile ona polata , może byc w dobrym stanie i zapomnisz o problemie a moze rozsypać sie potygodniu i znowu kasa :duh:

P.S.
mozna samemu to zrobić , nie jest to skomplikowana czyność a przu okazji mozesz zamówić nowe tuleje metalowo-gumowe i je wymienić to alternator nie będzie sie przekaszać na śróbach :cool2:
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#8  Postprzez robman » 23 lip 2007, o 22:50

aha no skoro tak mówisz to jutro rozejrze się za łożyskiem do ALternatora i tymi tulejami mam nadzieje że drogo mnie to nie wyniesię bo już troszeczkę w Betkę włożyłem. Ale jestem jak narazie zadowolony tylko drażni mnie jeszcze ten dźwięk alternatora :)
robman

Post numer:#9  Postprzez PawelTczew » 4 wrz 2008, o 08:01

witam.odnośnie tuleji met-gumowych do mocowania alternatora...nie mogłem ich dostać zadzwoniłem do serwisu BMW i tam ostałem za 60zł 4sztuki:) Dziś wymiana
PawelTczew

Powrót do Elektryka & Oświetlenie