[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

PINY

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

PINY

Post numer:#1  Postprzez orzel811 » 4 wrz 2008, o 22:38

witam odraz sorki jeśli taki temat był :)

mianowicie zrobiłem dzisiaj lusterka w swojej e30 ( w końcu : :mrgreen: ) i jak rozbrajałem tą kostkę przy drzwiach to zdziwiła mnie liczba tych wtyków ( pinów) czy ktoś potrafił by opisać jakie zadanie mają poszczególne piny w tej kostce??

na tym zdjęciu kable przysłaniają jeszcze dwa piny w rogu tej kostki .

Obrazek

oraz znalazłem taką kostkę i nie wiem od czego ona jest (znajdowała się ona pod głośnikiem od strony kierowcy i jest na pewno oryginalna) ??

Obrazek

i jeszcze jedno pytanie gdzie można dostać podgrzewanie do lusterek i czy jest ogólnie dostępne/?? bo chyba mam przewody wyprowadzone pod nie przy dwrzwiach kierowcy
pozdrawiam :)
orzel811

Post numer:#2  Postprzez bboypumba » 4 wrz 2008, o 23:37

orzel811, jeśli chodzi o podgrzewanie to wystarczy kupić plaster ze ścieżkami, przykleić do tyłu lusterka i je podłączyć np. pod przycisk podgrzewania tylnej szyby (na allegro można takie coś dorwać)

Pozdrawiam
bboypumba

Post numer:#3  Postprzez bmw320i_e30 » 5 wrz 2008, o 08:14

bboypumba napisał(a):orzel811, jeśli chodzi o podgrzewanie to wystarczy kupić plaster ze ścieżkami, przykleić do tyłu lusterka i je podłączyć np. pod przycisk podgrzewania tylnej szyby (na allegro można takie coś dorwać)

Pozdrawiam

to nie takie proste bo z tylu szkła jest przyklejony uchwyt mocujący lustro do mechanizmu

w orginale do szkła jest przyklejona mata a na nią dopiero uchwyt
bmw320i_e30

Post numer:#4  Postprzez bboypumba » 5 wrz 2008, o 10:18

bmw320i_e30, zgadza się zapomniałem o tym uchwycie :duh: . Chociaż z drugiej strony można by spróbować to rozkleić ale pewnie to graniczy z cudem i dużo kombinacji.

Pozdrawiam
bboypumba

Post numer:#5  Postprzez jackx-36 » 5 wrz 2008, o 12:35

co do lusterek to kup orginalne cąłe kusterka od E32 , kazda wersja miała w serji grzanie lusterek lub od e34 ale tu już musisz sie pytać , nie były one w serji w e34, szkła sa takie same i przy okazji bedziesz mial wiązke potrzebną do podłączenia lusterek w środku obudowy .
ta kostak co pokazałes jest do przekażnika "modułu komfortu" tzn. do czsowego wyłaczenia oświetlenia kabiny po zamknięciu dżwi
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#6  Postprzez orzel811 » 5 wrz 2008, o 15:03

aha dzięki wielkie :) ciekawi mnie tylko czy ta kostka to jest standard w wyposażeniu czy po prostu w moim aucie było to "dokupione" z opcji?

panowie jeszcze jedno pytanko mam bo na innym forum ktoś napisał mi ze któreś z tych pinów mogą być od podgrzewania zamka, tak więc moje pytanie jest takie co było by mi potrzebne żeby to podłączyć ( zamek ma jakoś specjalnie instalacje poprowadzona czy jak ? i na jakiej zasadzie on grzeje? ) ?? bo w sumie skusił bym się na taki bajer :D
orzel811

Post numer:#7  Postprzez bmw320i_e30 » 5 wrz 2008, o 15:37

jest specjalna przystawka którą montujesz na wkładkę zamka i grzeje ona jak przytrzymasz klamkę do góry
bmw320i_e30

Powrót do Elektryka & Oświetlenie