[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Pada aku - wina alarmu?

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Pada aku - wina alarmu?

Post numer:#1  Postprzez Majkel82 » 20 kwi 2008, o 18:49

Mam problem, zaczął w zimę siadać mi aku myslałem że jest szrot więc kupiłem nowy i ten rónież rozładował się po jakimś czasie (wystarczy gdy auto stoi ok 3-4 dni) i aku pada.
Myślałem, że może wina wzmacniacza, który się nie wyłącza i po prostu rozładowuje ale wyjąłem bezpiecznik od wzmaka żeby sprawdzić i mysłaem, że to to. Ale gdy teraz dawałem auto do mechanika i stało tak z 7 dni jest znowu to samo :mad2:
Ładowanie jest dobre. Czy mozliwe że to wina starego alarmu, możliwe aby tak szybko rozładowywał akumulator?
Czego to jeszcze może być wina.
Proszę o pomoc
Majkel82

Post numer:#2  Postprzez tigre0070 » 20 kwi 2008, o 19:11

raczej nie przez alarm , czasem po prostu pada aku jak auto stoi.
czy wzmak byl odlaczony jak auto stalo u mechanika?
tigre0070

Post numer:#3  Postprzez Strzelba » 20 kwi 2008, o 19:26

sprawdz czy moze gdzies jest wlaczone swiatelko w srodku auta
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#4  Postprzez neophyte » 20 kwi 2008, o 19:26

ale nie powinno samo z siebie padać po tak krótkim czasie postoju...tym bardziej że nowe! kiedy moja bunia stała ok.2 tyg. bez odpalania na starym aku to odpalała bez problemu. może lepiej podjechać do elektryka bo na elektryce to ja się nie znam :mrgreen:
neophyte
Profesor

Moje BMW: sc2
Nadwozie: Touring
Silnik: K4M 1,6
Kolejne BMW: 740
Silnik: MxxBxx

Post numer:#5  Postprzez Majkel82 » 20 kwi 2008, o 19:27

No, wzmacniacz odłączyłem wczesniej i tak jeździłem i wyglądało że to była wina jego ale jednak znowu padł po kilku dniach. Słyszałem, ze stare alarmy ciągły duzo prądu i może to być jego przyczyna. Ale niechciałbym kupowac nowego w ciemno.
Majkel82

Post numer:#6  Postprzez tigre0070 » 20 kwi 2008, o 19:29

kurcze mi w żadnym aucie nie padało przez alarm , przez wzmacniacz tak i z zimna te , ale nie przez alarm...
tigre0070

Post numer:#7  Postprzez czort e34 » 20 kwi 2008, o 20:47

mialem to samo. dobry aku i padal bez powodu. wytarczylo ze zostawilem go na noc i na drugi dzien lipa. bylo tak ze 3-4 razy. problem rozwiazal sie sam, teraz jest spoko
czort e34

Post numer:#8  Postprzez Majkel82 » 20 kwi 2008, o 20:51

Szukałem w archiwum i znalazłem, że winą może być zapalone oświetlenie w bagażniku, sprawdziłem i rzeczywiście u mnie jest lipa bo nie gaśnie, Strzelba, miał rację może jest to wina tej pierdółki. Teraz pytanie gdzie jest wł/wył. lampki bagażnika, w zamku czy gdzieś przy zawiasach?
Majkel82

Post numer:#9  Postprzez Strzelba » 20 kwi 2008, o 21:45

wlacznik lampki w bagazniku jest na klapie jak dobrze pamietam i jest bardzo podobny to tych co sa w slupkach
moze wystarczy go przeczyscic i bedzie po klopocie
a powiedz czy ten alarm comasz to jest orginalny czy jakis inny dokladany
bo moze to jest winna nie tego wlacznika od lampeczki w bagazniku tylko ktoregos co jest przy dzwiach
najlepszeym weysciem bedzie jak wszystkie przeczyscisz
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!

Strzelba
Administrator

Post numer:#10  Postprzez Majkel82 » 20 kwi 2008, o 22:20

Strzelba napisał(a):wlacznik lampki w bagazniku jest na klapie jak dobrze pamietam i jest bardzo podobny to tych co sa w slupkach
moze wystarczy go przeczyscic i bedzie po klopocie
a powiedz czy ten alarm comasz to jest orginalny czy jakis inny dokladany
bo moze to jest winna nie tego wlacznika od lampeczki w bagazniku tylko ktoregos co jest przy dzwiach
najlepszeym weysciem bedzie jak wszystkie przeczyscisz

Alarm Piranha wygląda na orginalny. Ok dzieki jutro posprawdzam te włączniki.
To od włączników w drzwiach też zależy czy gaśnie lampka w bagażniku?
Wewnątrz światło się nie świeci.
Majkel82

Post numer:#11  Postprzez paradoxx » 20 kwi 2008, o 22:25

Majkel82, kiedyś miałem podobny problem tyle że w skodzie a mianowicie "winowajcą" okazała się jakaś mała szczelina pod szybą przednią i zalewało instalację (tzn nie dosłownie ale była wilgoć).
paradoxx

Post numer:#12  Postprzez Strzelba » 20 kwi 2008, o 22:32

Majkel82 napisał(a):To od włączników w drzwiach też zależy czy gaśnie lampka w bagażniku?

jesli alarm jaki masz byl dokladany nie przez fabryke to mozesz miec przerobiona instalacje w aucie i dlatego jak otworzysz dwi to moze sie palic lampka w srodku
jesli instalacja w aucie jest przez przerubek to po otwarciu dzwi nie powinna sie palic lampka w bagazniku

Strzelba
Administrator

Post numer:#13  Postprzez QJaw » 21 kwi 2008, o 21:48

Kiedyś mieliśmy podobny problem w pracy, Cały czas padał aku w polonezie. Winowajcą okazała się właśnie lampka w bagażniku, samochód kiedyś był lekko puknięty z tył, klapa troszkę krzywa no i się lampka nie wyłączała. Odłączyłem ją całkowicie i problem znikł :)
QJaw
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#14  Postprzez Majkel82 » 22 kwi 2008, o 19:13

Tak się jeszcze zastanawiam czy to czsem nie jest wina źle podłączonego radia.
U mnie radyjo gra bez wkładania kluczyka i przekręcania, czy możliwe że cały czas w takim razie żłopie prąd?
Czy to może być przyczyna?
Majkel82

Post numer:#15  Postprzez szewczu » 22 kwi 2008, o 20:32

co do tego radia to ja mialem tak ze mi zarlo prad u mnie bylo tak ze zwarte byly przewody czerwony i zolty zaraz za ori kostka ta duza czarna do przejscia na standardowe samochodowe ale najlatwiej sprawdzic co ci zre prad tak : odpinasz klemie minusowa i pomiedzy kleme a biegun minusowy aku wpinasz miernik szerwgowo ustawiasz na mierniku na DCA i zakres do 2A i widzisz ile ci zrzea dopuszczalne do 0,02A a na zamknietych drzwiach a zeby zobaczyc co zre wypinasz po kolei bezpiecznik i juz widzisz gdzie szukac
szewczu

Następna strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie