[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Oryginalne światła dzienne BMW E30?

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Post numer:#16  Postprzez potejtos » 29 sie 2013, o 22:26

Jak dla mnie to długie zamiast DRL wyglądają gorzej niż dokładane LEDy. Jakby schować LEDy za atrapą, nie byłoby widać. Nie psułoby to wyglądu auta. Takie moje zdanie. Tylko trzeba kupić dobre LEDy, bo te tanie 1. wyglądają kupowato, 2. w ogóle ich nie widać z daleka.

Ktoś pytał o manuala. Na bmw3er.pl w zakładce Zrób to sam jest instrukcja do E36. Podejrzewam, że w E30 robi się to analogicznie.
E36 z kuchenką.
potejtos
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#17  Postprzez Pawell » 27 wrz 2013, o 18:00

Ktoś coś wymyślił w temacie, może jakieś zdjęcia przykładowe? :)
Pawell

Post numer:#18  Postprzez Wankel » 27 lis 2013, o 20:03

jeden kolega już przy tym posiedział, może tak ? ...
http://forum.bmw-3city.pl/viewtopic.php?t=8376
Wankel

Post numer:#19  Postprzez Crow » 28 lis 2013, o 13:10

Same zbudowanie takiego układu nie jest problemem, z resztą na allegro jest cała masa takich uniwersalnych puszek.

Pomysł bardzo dobry, oprócz tego że przód pobiera dużo mniej prądu, to tylne lampy, podświetlenie rejestracji, oraz całego kokpitu po zsumowaniu daje już całkiem pokaźną ilość energii, której nie musimy marnować. Wszędzie eko-pitolenie, światła w domu gasić, telewizory wyłączać, ale w środku słonecznego dnia trzeba jeździć na światłach. Żałosne.

Największym problemem według mnie jest brak homologacji na lampach, które powinny jeśli się nie mylę mieć oznaczenie RL. A może ktoś mnie zaskoczy i jednak ma takie oznaczenie w swojej E30? :roll:
Crow

Poprzednia strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie