[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

economizer - dwa stany, albo zero albo full

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Re: economizer - dwa stany, albo zero albo full

Post numer:#16  Postprzez crosiak » 8 sty 2014, o 00:00

Zobacz jeszcze bezpiecznik od zegarow ten sam co od radia jest musisz sobie sprawdzic w rozpisce bo nie pamietam. Mialem podobny problem tylko ja cos sknocilem przy elektryce i wywalilo bezpiecznik wymienilem i nie dzialal predkosciomierz i ekonomizer (pokazywal albo max albo 0) sprawdzilem wszystko czujnik w dyferencjale zmienialem zegary i nic az w koncu spalil mi sie jakis inny bezpiecznik i szukajac spalonego wyciagnalem i wsadzilem ten co kiedys mi sie spalil i stal sie cud! wszystko dziala az milo :)

A wiec sprawdz bezpieczniki wyciagnij i wsadz jeszcze raz moze to akurat to ;) Pozdrawiam
crosiak

Post numer:#17  Postprzez Krzychu_iX » 16 sty 2014, o 20:45

Panowie,

Przerabiałem temat parę razy. Najczęściej to jest problem z poprzerywanymi połączeniami lutowanymi na płytce z układami lub płytce łączącej (taj największej). W zegarach od "szerokiej" płytka jest zalakierowana i trzeba było całość zeskrobać albo czymś rozpuścić, przelutować wszystko i znów zabezpieczyć (wyjmując wcześniej akumulatory).

Czasem ludziska skręcają ramkę (tę czarną, maskującą wokoło zegarów) przy użyciu zbyt długich wkrętów. Wkręt orze płytkę aż się żal robi a potem zegary głupieją (ekonomizer szaleje, nie gasną kontrolki przeglądów itd).
Krzychu_iX

Post numer:#18  Postprzez mar0 » 22 lut 2014, o 01:46

zett93 napisał(a):Cześć!
Mam problem, mianowicie mój economizer pokazuje albo max spalanie, gdy tylko poczuje, że dotykam gazu, albo nic, gdy puszczę całkiem gaz jadąc, pytanie, gdzie szukać przyczyny tego?

Rozwiązałeś już problem? Bo mam to samo, a nie mogę znaleźć przyczyny mimo, że już sprawdziłem to co było tutaj napisane w tym temacie :(
mar0

Poprzednia strona

Powrót do Elektryka & Oświetlenie