[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

problem z prawą strona oświetlenia

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

problem z prawą strona oświetlenia

Post numer:#1  Postprzez Bruce » 21 kwi 2013, o 14:46

Witam.
Mam problem w mej e 30- padła mi prawa strona oświetlenia czyli prawe migacze oraz halogen prawy reszta git

gdy włączę kierunkowskaz w prawo to słyszę tak jakby z za kierownicy taki piszczący przechodzący w trzeszczenie dźwięk tak jakby jakiś silniczek nie wyrabiał. i wtedy własnie nie działa migacz i halogen.

Czasem nawet się mnie to słucha i działa ale...

Co to może być?
Z elektryki jestem zielony- wiem tylko gdzie są bezpieczniki i jak wymienić żarówki hahaha

PROSZĘ BŁAGAM O POMOC

PS> lewa strona git
Bruce

Post numer:#2  Postprzez Michal_200622 » 21 kwi 2013, o 16:48

uszkodzona manetka od kierunkowskazów a halogen sprawdź czy dochodzi prąd do lampy brak masy lub + lub uszkodzona żarówka
Michal_200622
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez Bruce » 21 kwi 2013, o 18:01

Na pewno to nie to. Kiedy kierunkowskaz działa to i halogen działa.
Czasem jak zapale to wszystko działa- dopiero jak np skręcam mocno w prawo na kierunkowskazie to wtedy zaczyna tak się robić i już nie chce przestać;/
Bruce

Post numer:#4  Postprzez SCOUT » 21 kwi 2013, o 19:04

Piszesz-"Z elektryki jestem zielony"a po radzie kolegi z forum twierdzisz że to nie to. Sprawdź po kolei elektrykę od manetki do żarówki bo sam nie wiesz co się dzieje. Gdzieś po drodze mogły pośniedzieć styki, urwał się jakiś kabel, mysz zeżarła instalację lub kto tam wie co się mogło stać.Gdzieś nie "styka". Przy manewrach autem działają na nie siły odśrodkowe i niektóre elementy mogą się nieznacznie przemieszczać.Kolejna rzecz to brak masy itp. Tydzień temu robiłem elektrykę w skodzie. Kolega miał zepsutą stacyjkę więc odłączył kabel od rozruchu ze stacyjki i nagle (mówił że na drugi dzień)przestały działać wycieraczki i spryskiwacze.Po podłączeniu kabla od stacyjki do elektromagnesu(dla niektórych bendiks )rozrusznika wszystko zaczęło działać.Wiem że piszę nie na temat ale jest to jedynie przykład dziwnej usterki która według mnie nie powinna w ten sposób wystąpić. Na koniec mojej wypowiedzi dodam jedynie że jeśli nie masz do tego smykałki to poproś o pomoc elektryka.
SCOUT

Post numer:#5  Postprzez Bruce » 21 kwi 2013, o 19:14

Bylem przed chwila i sprawdzałem i na awaryjnych tez piszczy i nie działa czyli to raczej nie manetka- bardziej tu patrzyłbym chyba przerywacz. Coś poczytałem przed chwila ale nie wiem czy mam racje.

A powiązanie z halogenem to zbieg okoliczności:)
Bruce

Powrót do Elektryka & Oświetlenie