[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

rozrusznik nie kreci

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

rozrusznik nie kreci

Post numer:#1  Postprzez skiper » 15 sie 2013, o 21:18

witam ostatnio zauwazylem maly problem z moja e30
Po okolo tygodniowym posotoju chcialem odpalic ale zero reakcji kontrolki sie swiecily radio nadmuchy itp ale po przekreceniu kluczyka nic sie nie dzieje, zero rekacji kilka razy tak robilem i nic wiec dalem pod prostownik i odrazu zagadala.

Dzis podobna sytuacja rano odpalila na strzala pojedilem okolo godziny worcilem do domu zgasilem otworzylem brame garaz i lipa znowu nie kreci cisza kilka lub kilkanascie razy probowalem i zero odczekalem chwile i odpalila. a po okolo 20min jak chcialem spraqdzic to palila za kazdym razem, nie wiem co to moze byc jakas czesc w rozruszniku sie konczy?
skiper

Post numer:#2  Postprzez alonz » 15 sie 2013, o 21:39

albo szczotki na rozruszniku albo stacyjka
alonz

Post numer:#3  Postprzez irek1991_91 » 16 sie 2013, o 08:25

Klemy sprawdzałeś? mogły zaśniedzieć i nie styka ,kontrolki mogą sie palić itp . ale rozrusznik nie bedzie kręcił
irek1991_91

Post numer:#4  Postprzez norek25 » 16 sie 2013, o 17:44

może stacyjka nie łączyć....też tak miałem kiedyś
norek25

Post numer:#5  Postprzez skiper » 19 sie 2013, o 21:09

sprawdizlem na poaczatek klemy chociaz nie wygladaly zle ale po ich odkreceniu wysypal sie ten proszek, nalot.
rzeczyscilem papierem sciernym i narazie mozna powiedziec ze niby juz jest ok, zobaczymy po kilku dniach.
skiper

Powrót do Elektryka & Oświetlenie