[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Prawe lusterko elektryczne tylko cyka ale się nie rusza.

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

Prawe lusterko elektryczne tylko cyka ale się nie rusza.

Post numer:#1  Postprzez cnapan » 16 wrz 2014, o 20:23

Witam, po około roku czasu bez działających lusterek, postanowiłem zrobić z tym porządek. Rozebrałem wtyczkęw lewym słupku przy drzwiach i okazało się, że zaśniedział i zgnił jeden z pinów. Szybko sobie z tym poradziłem puszczając nowy kabelek.

I teraz jest tak. Lew lusterko działa doskonale, we wszystkie strony, oraz się podgrzewa. prawe lusterko się podgrzewa, ale kiedy nim steruje, to słychac tylko pykanie - zaróno w lewym jak i w prawym lusteru, lecz ono samo się nei rusza.
Przypomniałem sobie , że tak też było kilka lat temu, kiedy lusterka jeszce działały.

O co moze chodzić ? Sprawdzałem na innym lusterku, i ono też cyka ale się nei rusza.

Przy okazji: przez jaki czas od włączenia zapłonu grzeją lusterka ? Po odpaleniu silnika robią się szybko ciepłe, ale po 10 minutach juz są chłodne.. myślałem, że będą ciepłe cały czas, kiedy działa zapłon.
cnapan

Re: Prawe lusterko elektryczne tylko cyka ale się nie rusza.

Post numer:#2  Postprzez algrab » 17 wrz 2014, o 12:15

No coś sie może stało z mechanizmem obrotu lusterka, lewe jak do maxa odchylisz to też pyka na limicie, a jak dasz w drugą stronę to posłusznie wraca. Może w prawym trzeba delikatnie pomóc ręką? Albo sie ułamał jakiś trybik - wróżenie z fusów zanim nie zdemontujesz wkładu.
Co do temperatur na lusterkach, to chyba tak samo jest z podgrzewaniem zamka kierowcy - w pewnym momencie bimetal albo podobne ustrojstwo powinien, po osiągnięciu zadanej temperatury, rozłączyć obwód elektryczny.
Czyli jednym słowem temp lusterek wygląda ok.
Turn and burn
algrab
Student

Moje BMW: 361
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B16
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: E39
Nadwozie: Sedan
Silnik: M62B44
Instalacja LPG: NIE

Powrót do Elektryka & Oświetlenie