[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Gaśnie na luzie na lpg

Wszystko co jest związane z instalacjami LPG

Gaśnie na luzie na lpg

Post numer:#1  Postprzez PR0ZAC » 21 sie 2009, o 11:14

Tak jak w temacie. Poprzednio miałem tak że tylko przy dodawaniu gazu na lpg obroty najpierw drastycznie spadały a potem już rosły ale na luzie pracował stabilnie. Dzisiaj już zaraz po przełączeniu z PB na lpg i wybraniu luzu obroty lecą do zera i silnik gaśnie. Mam sekwencje. Wystarczy regulacja czy może być coś zapaskudzone (filtr/wtryski)? Na benzynce wszystko jest malinowo.
PR0ZAC
Inżynier

Moje BMW: 328
Nadwozie: Sedan
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#2  Postprzez czort e34 » 21 sie 2009, o 11:46

miałem coś takiego w fordzie escorcie, winne były filtry, jedź do gazownika, dużo nie wybulisz a bedziesz miał z głowy
czort e34

Post numer:#3  Postprzez PR0ZAC » 21 sie 2009, o 12:58

Dzięki śliczne za szybką odpowiedź Kolego :) Jak będę wracał z roboty to obczaje gazownika. A jaki to może być koszt tak orientacyjnie?
PROZAC_PERFORMANCE@WP.PL
507-247-871

Obrazek

[center]SWAPY, Black Hella, polerowanie kloszy, regeneracja odbłyśników, chromowanie, cynkowanie. Zapraszam :)[/center]
PR0ZAC
Inżynier

Post numer:#4  Postprzez czort e34 » 21 sie 2009, o 13:25

moim skromnym zdaniem groszowe sprawy, nie warto zwlekać, napisz po wizycie co i jak
czort e34

Post numer:#5  Postprzez PR0ZAC » 21 sie 2009, o 13:50

Zwlekać na pewno nie będę bo pod każdymi światłami na czerwonym musze dochamować ręcznym i trzymać stopę na pedale przyspieszania ;/ No i podczas jazdy oczywiście cały czas na biegu trzymam bo jak wybiorę luz to obroty się chowają do zera na pięknym obrotomierzu.

[ Dodano: 24-08-2009, 12:25 ]
Ehh chyba z wizytą u gazownika będę musiał poczekać bo wszystkie gary mi nie palą ;/ Zaczęło się to wszystko chyba od nieumiejętnego umycia silnika poprzedniego właściciela. Po wysuczeniu, wyczyszczeniu i przetarciu na połysk pinów kopułki przestał mi gasnąć na wolnych obrotach za to nie ma mocy i nierówno pracuje ;/ Sprawdzałem kable WN i iskry podaje za to na odpalonym silniku po wyciągnięciu kabli WN z 5 i 6 gara nie było wielkiej różnicy więc albo nie palą wogóle albo gubi iskre... Dzisiaj od kumpla z tym samym silnikiem będę przekładał kopułke z kablami WN. Mam nadzieję że nie będę musiał wymieniać kopułki i nie stało mi się nic złego z sekwencją. Jak kable okażą sie dobre to co jeszcze mogło "klęknąć" ? Tak samo źle chodzi zarówno na lpg jak i pb.

[ Dodano: 25-08-2009, 10:26 ]
No i cóż... stało się ;/ Dzisiaj mija tydzień od kiedy mam gablote a głowica już leży obok bloku... Po zmierzeniu ciśnienia na kotłach okazało się, że numery 4 i 5 dają na skali równe 0 ;/ Po rozbiórce i podniesieniu głowicy okazało się, że uszczelka podziękowała za współpracę. Pomiędzy 4 i 5 kotłem była ścieżka bez uszczelki i gary wymieniały się ciśnieniem tak więc dwa dni jeździłem na czterech kotłach :( Wszystko już poczyszczone. Teraz w planach nowa uszczelka, nowy olej 10W40, nowy filtr oleju, napinacz i świece. Jak wszystko pójdzie gładko to moja beti jeszcze dziś przed północą sama wyturla się z garażu :) Później wrzuce fotki z operacji.
PR0ZAC
Inżynier

Powrót do LPG