[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

spojler tylnej klapy

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

spojler tylnej klapy

Post numer:#1  Postprzez Belavius » 7 paź 2009, o 03:42

witam
obecnie posiadam klape z nieudolnie zaszpachlowanym znaczkiem, dwukrotnie zniszczonym lakierem przez "malarza", bez spojlera. jako ze napalilem sie na spojler postanowilem kupic razem z klapa. udalo mi sie w koncu znalesc klape ktora jakby sie wydawalo spelni moje wymagania. porozmawialem przez telefon ze sprzedajacym i zapewnil mnie ze wszystko jest ok, jak tez wygladalo na zdjeciu. problem jest taki ze jak sie przyjrzalem to spojler jest troche nie na tym miejscu na jakim powinien byc. sprzedawca sam przez telefon powiedzial ze nigdy nie byl demontowany, co wlasnie wzbudzilo moja ciekawosc.
nie wiem jak wyglada dokladnie sposob montazu spojlera i teraz moje pytanie brzmi czy da sie to przesunac bez wiekszego wysilku, w sesie powiekszyc otwory (zrobic nowe), tylko czy te ktore ktos prawdopowobnie spier..... nie wyjda na wierzch? jeszcze nie zaplacilem za przedmiot i teraz sie wacham...

Obrazek

Obrazek

widac po odleglosci znaczka od wyciecia w spojlerze.

z gory dzieki za pomoc
Obrazek
Belavius
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#2  Postprzez bmw320i_e30 » 7 paź 2009, o 07:10

od wewnątrz klapy są śruby mocujące poluzuj je i sprubuj poprawić ustawienie
bmw320i_e30

Post numer:#3  Postprzez Belavius » 7 paź 2009, o 10:13

puki co ta klapa jest na drugim koncu polski wiec pytanie czysto teoretyczne, a fotki sa jedyna wskazowka. pozatym watpie ze jest az taka duza mozliwosc regulacji.
Obrazek
Belavius
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#4  Postprzez bmw320i_e30 » 7 paź 2009, o 11:21

przyglądając się tym fotką zwłaszcza patrząc na boki nie widać żeby był jakoś przesunięty a to lekkie przesunięcie może być tylko złudzeniem optycznym

sam poszukuje takiego spojlera bo mój uległ uszkodzeniu i tego którego chcesz kupic bym wziął od ręki jak w dobrej cenie
bmw320i_e30

Post numer:#5  Postprzez przemeq » 7 paź 2009, o 13:38

no nie wiem, wygląda w miarę normalnie, może poproś kogoś z forum z tamtych okolic niech pojedzie zobaczyć
przesunąć się da, bez większego problemu, jak dziury są ori to musi pasować

ps bmw320i_e30 jak chcesz to mam taki spoiler i w sumie mogę go sprzedać, bo teraz mam założony dół od Mtecha 2 i ten jest mi nie potrzebny
stan dobry, tylko pomalować by trzeba było
e46 330i & szukam e30 coupe wąskie lampu
przemeq
Stażysta

Moje BMW: 330i
Nadwozie: Touring
Silnik: M54B30
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#6  Postprzez jackx-36 » 7 paź 2009, o 15:03

Belavius masz racje, spojlerek jest załozony tak jak by troche za wysoko , sądząc po fotakch przesuniecie wyglada na jakies 2cm .
mozna go ładnie ustawic/dopasowac rozwieracjąc otwory , fabrycznie sa chyba 6mm ale spokojnie mozna nawet i 10mm nawiercic , otwory beda schowane pod gumą/spojlerem ale wazne jest ze by spojler był w miare dokładnie zalozony.
w tym konkretnym przypadku "na oko" nie dam głowy ze wszystko sie ładnie "schowa" pod spojlerem i czy otwory nie beda zaa bardzo jajowate i sie nieschowaja
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#7  Postprzez Belavius » 7 paź 2009, o 20:35

no wlasnie tez tak mysle ze jakies 2cm. nurtuje mnie jak daleko od krawedzi spojlera sa sruby wystajace z niego. myslalem nad zrobiebiem nowych otworow tylko wlasnie czy sie to schowa pod guma, chociasz wydaje sie ze tak i mam taka nadzieje :)
dzieki za pomoc.
jakby ktos mial jakies celne sugestie to bylbym wdzieczny.
zeby rozwiac watpliwosci tak wyglada ori (oczywiscie ten na pierwszym planie :) )
Obrazek
wiec chyba tak bardzo fabryka pomylic sie nie mogla (znaczek a wciecie na znaczek)

Obrazek
to wyjasnia sytuacje, bedzie dobrze o ile lakier pod spojlerem sie nie sparzyl.
btw jest do kupienia na allegro.
pozdr
Obrazek
Belavius
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#8  Postprzez kuerone » 25 maja 2010, o 16:42

Witam,

Tematu nowego zakładać nie będę, bo prawdę mówiąc chodzi o to samo... Konkretnie o spoiler tylnej klapy. Tak więc skorzystam i napiszę tutaj.

Jest ktoś w stanie mniej więcej podać mi jakieś wymiary odnośnie wywiercenia dziur na lotkę iS'owską?
Znalazłem klapę na allegro od pewnego kolesia w kolorze mojego auta od razu z dziurkami, ale on za nią chce 100+wysyłka (z kilkoma rysami), co dla mnie jest ceną niedorzeczną.
Na razie z lotką nie kombinowałem, bo prawdę mówiąc w nocy praca, rano szkoła i nie ma kiedy. Myślałem nad zrobieniem jakiegoś szablonu z papieru czy coś.
Oczywiście będę się starał sam coś ogarnąć, jednak pytam bo może ktoś już robił taki zabieg i ma pewien "patent".

Dzięki
Pzdr.
Obrazek

Rzuć okiem na mój projekt.
http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=21207
---
kuerone
Stażysta

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B28
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#9  Postprzez Leon » 10 sie 2011, o 11:34

Podpinam się pod temat.
Muszę nawiercić otwory w klapie pod lotkę i tu zaczyna się problem..
Czy w klapie od wewnętrznej strony są jakieś znaczniku, nacięcia itp. które wyznaczają miejsce przewiercenia klapy?

Dobra, znalazłem coś takiego , może komuś się jeszcze przyda.....masakra jakaś ;)

Obrazek
Leon
Profesor

Moje BMW: 320i
Silnik: M20B20

Re: spojler tylnej klapy

Post numer:#10  Postprzez Mrok » 23 sie 2014, o 22:34

Ile było rodzajów spojlerów na tylną klapę? MT1 i MT2 to wiem, zwykły taki standardowy to mam u siebie ale w IS'ach były np. inne? Może ktoś jakieś fotki ma i pokaże?
Mrok

Re: spojler tylnej klapy

Post numer:#11  Postprzez Makaveli » 23 sie 2014, o 22:52

były zykłe jak masz, reszta to spoilery tunerów kamei, pfeba , zender , hartge , acs , alpina , bbs , mk motorsport , rigger itd.
E30 Meeitng Poland
E30 Meeting Poland XIII.
https://petroholix.com/index.php
Odzież dla e30'stkowiczów i fanów klasycznego Motorsportu
Makaveli
Moderator

Moje BMW: 325i
Silnik: M20b25
Silnik: MxxBxx

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo