2 tygodnie temu kupiłem sobie bmw 318 z silnikiem M10. Mimo że jest na benzynie to wpadła mi w oko. Lecz mój portfel usycha gdy przy 34l na dystrybutorze wyskakuje 150 zł
Montowałem kiedyś gaz przy polonezie i bmw e21 no ale to gaźniki były więc problemu nie było, zwłaszcza że była to kompletna przekładka z "obok stojących aut "..
Czy mógłby ktoś mi pomóc?
1.Reduktor.
- Pod te czarne kolanka podłączam "wodę" którą doprowadzam z węży od nagrzewnicy gdzie wstawiam trójniki..
- miedzią łącze reduktor z zaworem.. Do zaworu podłączam rurkę biegnącą od butli
- Do tego dużego miedzianego wyjścia podłączam wąż gumowy na którym, jest pokrętło do ustawiania mieszanki..
2. Kolanko przy przepływomierzu
- pod to kolanko pomazane na czarno podłączam gumowy wąż z regulacja mieszanki biegnący od reduktora.. Ale co to za ustrojstwo Boscha
i czy dobrze to łączę ? skoro na takim gumowym kolanie które jest przy przepływomierzu jest podłaczony jakiś przewód gumowy który idzie do silnika ..
Kolanko które jest zamontowane przy silniku (jeszcze)
Elektryka.
1 Mam wiązke kabli z którymi nie wiadomo do końca co zrobić
Z czym to ustrojstwo poniżej połączyc ? Idą z niego 2 kable koloru niebieskiego i brązowego.. Domniemam że powinno to byc połączone do zaworu gazu tego z niebieską głową (brązowy do plusa; niebieski do minusa)
2 Do sądy lambda idzie szeroka kość więc problemu nie mam.. ale jest przy niej jakaś mała kostka nie wiem do czego..
I zostają mi nie wiadome kabelki.. które pooznaczałem na zdjęciu
Do czego one idą...
- czerwony z czarnym i czarny to masa (domniemam tak)
- pomarańczowy do reduktora obudowy bo tam widziałem że jest urwany taki.. na zdjęciu tez widać
- niebieski z wiązki obok pomarańczowego idzie jako plusowy do zaworu w reduktorze..
a reszty nie czaje.. i nie wiem które idą do tego ustrojstwa boscha na kolanie gumowym
ktoś pomoże mi z ta instalacją?? Bardzo bym prosił..
a nie gaźnik
Generalnie placz i lament co ten ktos Ci wcisnął.Wyślij mu to w h... spowrotem.