[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Gaz - Timing Relay Registrabile

Wszystko co jest związane z instalacjami LPG

Gaz - Timing Relay Registrabile

Post numer:#1  Postprzez Pavelek87 » 14 lis 2009, o 20:32

Nie chcę zaśmiecać forum więc zmieniłem temat ;)

Gdzie to ustrojstwo pokazane na 2gim zdjęciu podłączyć ?
Ostatnio edytowano 15 lis 2009, o 18:34 przez Pavelek87, łącznie edytowano 1 raz
Pavelek87

Post numer:#2  Postprzez Waski » 14 lis 2009, o 20:39

z tego co sie orientuje to wpina się pod kable czerwono jakis przy wtryskiwaczy:)
nie odpala sie auta na samym gazie !!! to jest tylko opcja awaryjna i szybko wykancza instalacje:D
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez Pavelek87 » 14 lis 2009, o 20:43

:) no ja mam na schemacie tak wymalowane że jeden kabelek (czerwony) powinien iść do stacyjki po to aby przy uruchomieniu silnika dał jakiś sygnał instalacji gazowej która po przekroczeniu ustawionych obrotów lub temperatury miała by się załączyć..

Trochę po polskemu pisze ;) sorka ale ciężko mam sprecyzować o co mi chodzi :)
Pavelek87

Post numer:#4  Postprzez Jabol » 14 lis 2009, o 22:25

Napisz jaka to instalacja i jakie przewody ida do centralki( kolory) i jakie na zawón np na parowniku....

[ Dodano: 14-11-2009, 21:45 ]
Mozesz dac z cewki plusa na zawory gazowe tzn na jeden np. na parowniku ale wtedy po przekręceniu zapłonu bedzie cały czas gaz leciał i nawet jak bedzie na bezynie. bys musiał załozyc przekaznik odcinajacy wtryskiwacze.....
Jabol

Post numer:#5  Postprzez Pavelek87 » 15 lis 2009, o 09:54

Instalacja to Stag 50..
wg schematu do stacyjki powinien iść CZERWONY kolor.. a na zawory NIEBIESKI..

Obrazek

Ale mam jeszcze jedną niejasność.. otóż do czego podpiąć tą pierdułkę :
i co to wogóle jest? Wychodzą z tego kable brązowy i niebieski.. a wchodzą 2 czarne i 2 niebieskie.. po mojemu to na zawór to idzie..

Obrazek
Pavelek87

Post numer:#6  Postprzez Jabol » 15 lis 2009, o 12:36

Niebieski to jest plus na zawory... Czerwony teoretycznie powinien isc do akumulatora Pod kleme "+" a ten drugi czerony to dziwne ro nigdzy sie nie spotkałem z czyms takim:/ Zapytan jutro w pracy to dam ci dokładna odpowiedz:)
A ta pierdułka jak to ująłeś to jest przekaznik ktory po przełaczeniu na gaz odcina co wtryskiwacze zaworowe... nie powiem ci jak ida dokładnie tam kable bo bym musiał zobaczyc ten przekaznik ale działa na takiej zasadzie ze pod jeden idzie plus z zaworu pod 2 masa a te pozostałe 2 idzie tam przeciety przewod np plusa wtryskiwaczy.... Niestety napisałem to tak łopatologicznie bo jest to troche trudne do wytłumaczenia i jak nie wiesz o co chodzi to jak usiłujesz sam podłaczyc ta instalecje to nie wiem czy ci sie uda:/
Jabol

Post numer:#7  Postprzez Piotrw85 » 15 lis 2009, o 15:26

Dokładnie to jest przekaźnik mam taki sam u siebie idą tam przewody od centralki gazu chyba od pompy również sprawdzę później jak coś i napisze dokładnie
Obrazek
Piotrw85
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#8  Postprzez Jabol » 15 lis 2009, o 17:13

Od pompy paliwa tam raczej nie ida ten przekaznik ma za zadanie odciac wtryskiwacze... a jak samochod ma montowany gaz to nie mozna ingerowac w elektronike benzynowa... czyli pompy nie mozna odcinac takie sa głupie przepisy nie wiem czemu ale tak jest niestety:/
Jabol

Post numer:#9  Postprzez Pavelek87 » 15 lis 2009, o 17:20

tzn te kable po lewej stronie ( 2 czarne i 2 niebieskie ) to są już gdzieś tam powpinane :) bodajze w komputer od gazu ( Sonde Lambda GAS) a te po prawej ( brązowy i niebieski) mam wolne.. i właśnie nad nimi się zastanawiam.. Może coś w tym jest że to odcięcie wtryskiwaczy :) bo ta instalka chodziła wcześniej w silniku 2.5 e 30..

Jabol no ja puściłem wg schematu.. brązowy pod cewkę zapłonową a nad tym czerwonym się zastanawiam :) .. bo na cewkę to idzie chyba po to aby zawory gazowe działały dopiero po przekręceniu kluczyka no nie?? :)

Piotrw85
no byłbym wdzięczny jakbyś mi pomógł troszkę :) skoro masz coś takiego u siebie wpięte :)..
Pavelek87

Post numer:#10  Postprzez Jabol » 15 lis 2009, o 17:35

Ogulnie to tak: na komputerek musi iść "+" z akumulatora czyli czerwony, A brazowy z cewki to tak jak mówisz jest to plus któwy po przekreceniu zapłonu i jak za centralka jest w pozycji na gazie to idzie plus na zawory.... a nie wiem czemu na tym schemacie jest dodatkowy plus na stacyjke nie spotkałem sie z tym nigdy...
Jabol

Post numer:#11  Postprzez Pavelek87 » 15 lis 2009, o 17:37

Czyli pościć czerwony na + z akumulatora i się w żadne stacyjki nie bawić.. chyba dobrze rozumie :)
Pavelek87

Post numer:#12  Postprzez Jabol » 15 lis 2009, o 17:39

własnie tak:) tylko daj bezpiecznik 7.5A
Jabol

Post numer:#13  Postprzez Pavelek87 » 15 lis 2009, o 17:41

ok :).. to jeszcze muszę rozkminic z tym "TIMING...." gdzie to wpiąć :).. może ktoś poratuje :)
Pavelek87

Post numer:#14  Postprzez Jabol » 15 lis 2009, o 22:40

Jutro po pracy dokładnie ci powiem bo mam 2 e30 z M40 w robocie i maja gaz to popatrze:)
Jabol

Post numer:#15  Postprzez Pavelek87 » 16 lis 2009, o 18:54

Dzięki Jabol :)
Pavelek87

Następna strona

Powrót do LPG