[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Gaz - Timing Relay Registrabile

Wszystko co jest związane z instalacjami LPG

Post numer:#16  Postprzez Jabol » 16 lis 2009, o 19:20

Zacznijmy od nowa...
według schematu: 1 czerwony musi isc do akumulatora ("+")poprzez bezpiecznik 7.5A
2 czerwony jest to "+" po stacyjce ( jak włanczas zapłon ma sie na nim pojawic plus)
3 to brazowy jest to sygnał z cewki. Podłacz to tak:)
Kabli do sady nie podpinasz bo nie masz silniczka krokowego wiec nie masz po co zamiest niego masz śrube...
Reseta komputera (ECU) nie musisz robic bo m40 normalnie chodzi i nic sie nie dzieje (bład łapie ale jest to bład wtryskiwaczy i tyle nie ma to zadnego wpływu na działanie tej instalacji (komputera))
Przekaznik montujesz w ten sposób( nie znam kolejnosci dokładnie bo nie widziałem tego przekaznika ale dojdziesz do tego sam:)) pierwszy przewod prowadzisz do plusa zaworu no. na parowniku. 2 to jest masa. 3 i 4 jest to przeciety plus wtryskiwaczy( w m40 pod kolektorem masz listwe w której wychodzi kostka na wtryskiwacze sa tam 3 kabelki 2 ciekie(sygnały tylko dwa bo to pół sekwencja) i jeden grubszy plus ktorego przecinasz i prowadzisz do przekaznika do tych 2 pozostałych.
MOZE ZROZUMIEDZ:D:D:D
Jabol

Post numer:#17  Postprzez Pavelek87 » 16 lis 2009, o 19:58

No rozumiem .. Ale Jabol tam są tylko 2 przewody wolne ;) od tego Timing...... te po p[prawej są wolne.. a te po lewej 2ry to idą do komputera :) są już w wiązce gazowej :)
Pavelek87

Post numer:#18  Postprzez Jabol » 17 lis 2009, o 18:43

to te 2 idą do plusa wtryskiwaczy
Jabol

Post numer:#19  Postprzez Pavelek87 » 17 lis 2009, o 21:06

Jabol, no narazie mam problem z silnikiem ;).. bo coś je :cen: ło mi.. aha a w wtryskiwaczach to mam podłączyć te kabelki pod ich +.. a jak do odnaleźć :D.. masz dostęp do betki takiej :) kolorki byś podał ;P

[ Dodano: 24-11-2009, 20:50 ]
Beatka prawie zrobiona :).. A z tymi wtryskiwaczami już dojrzałem co i jak.. po prostu przecinam gruby przewód.. i jeden koniec łącze z brązowym kabelkiem(3) a drugi koniec z niebieskim(4).. hehe.. kurde dopiero do tego doszedłem .. :cha:
Pavelek87

Poprzednia strona

Powrót do LPG