[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

m30b35 blos

Wszystko co jest związane z instalacjami LPG

m30b35 blos

Post numer:#1  Postprzez snoop_og » 27 sty 2010, o 20:45

witam forumowiczow mam pytanko do kogos kto jest w temacie! zastanawiam sie nad zainstalowaniem blosa do instalacji gazowej w mojej e30 z silnikiem m30b35 czy moze mi ktos troche rozjasnic ten temat? udzielic jakichs porad? czy to jest oplacalna inwestycja? jak pracuje silnik z tym cudem? i czy zniweluje (bo napewno nie usunie) zjawisko wystrzalu w przeplywke? i cos wiecej co powinienem wiedziec? Pozdrawiam
snoop_og

Post numer:#2  Postprzez ZTJ » 27 sty 2010, o 21:20

Najpierw zmierz średnicę wewnętrzną obecnie zamontowanego miksera, bo może się okazać, że blos nie zaoferuje wcale większego przepływu powietrza, a po to przede wszystkim się go montuje. Jeśli przydarzają Ci się strzały w dolot, to najprawdopodobniej będziesz ja na blosie miał nadal, bo problem leży na 90% w układzie zapłonowym.
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez snoop_og » 27 sty 2010, o 21:34

a jakie sa srednice (mniej wiecej) ktore umozliwia pelne wykorzystanie blosa?
snoop_og

Post numer:#4  Postprzez ZTJ » 27 sty 2010, o 22:56

a jakie sa srednice (mniej wiecej) ktore umozliwia pelne wykorzystanie blosa?

Blos oferuje przelot odpowiadający mikserowi 45-48mm. Jeśli masz mikser o zbliżonych wymiarach, to nic nie zyskasz montując blosa, chyba że masz problem z odpowiednią mieszanką w całym zakresie obrotów na mikserze- wtedy może on pomóc.
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Powrót do LPG