[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Ciag dalszy klopotow :( ......

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Post numer:#16  Postprzez Menl » 2 paź 2007, o 22:59

nie laduj sie w bude jak nie masz tyle kasy, bez sensu.
wymien tylko te elementy ktore mozna czyli tylne nadkola, progi itd...
same kupno budy to pryszcz,pomysl ile wydasz na przekladke.
Menl

Post numer:#17  Postprzez Makaveli » 9 paź 2007, o 00:32

doradzcie kazda rada mile widziana :mrgreen: Czy lepiej zrobic ta bude na cacy jebac koszty itp :mad2: Czy kupic np. Nowa bude i przelozyc wszystko tylko czy da rade przelozyc MT I do szerokaj lampy ?? Juz glupiejej powoli i niewiem co i jak :(
bo to jest chyba szerkoa lampa ??
Obrazek
fotki zamiescil manel na innym forum ale ktorys z olegow zamiescil je w dziale Pimp my ride :mrgreen:
Wielkie dzieki za rady :mrgreen:
E30 Meeitng Poland
E30 Meeting Poland XIII.
https://petroholix.com/index.php
Odzież dla e30'stkowiczów i fanów klasycznego Motorsportu
Makaveli
Moderator

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20b25
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Post numer:#18  Postprzez Iro » 9 paź 2007, o 00:36

Moim zdaniem jeżeli to tylko te progi i błotniki-jedyny problem to wyczyścić to ładnie i zaprawki lub wymienić progi a zaprawki za błotnikach pod listwami MT. I nie ma co się mazać :wink:
Iro

Post numer:#19  Postprzez Arczi e30 » 9 paź 2007, o 15:25

Kuba nie sraj po portkach nie takie auta sie robi ... wielkie mi co chłopaczyna zobaczył rdze i szorty mu odrazu ze strachu falują .. progi i błotniki a tazke podłoga to musisz zrobic .. reszta to małe piwo .. tylko trzeba miec kase :duh:
Obrazek
Gites majonez :D
Arczi e30
Profesor

Moje BMW: 32xx
Nadwozie: Sedan
Silnik: mxxbxx

Post numer:#20  Postprzez miki » 9 paź 2007, o 17:27

szukaj blacharza ale niekoniecznie odrazu jedz do pierwsezgo z brzegu, tzn jedz i zapytaj o cene chociazby przyblizona, pozniej pojedz do jeszcze przynajmniej 2óch innych i bedziesz wiedział ile to kosztuje, a najlepszym wyjsciem jest rozpytanie sie wsród znajomych moze któryś ma jakiegos dobrego zaufanego czlowieka, moze nawet w rodzinie co nie zedrze kasy a jak dobrze zagadasz to na 2 raty rozłozy.. czasem trzeba tylko troszke pomyslec :cool2:
miki

Post numer:#21  Postprzez Kruczek » 9 paź 2007, o 20:07

takie dziurki to nic :lol:
pozwolicie że wkleję fotki mojego pierwszego auta (około 3 lata temu)
poczciwy maluszek:
http://img317.imageshack.us/img317/2295 ... gi25ns.jpg
http://img317.imageshack.us/img317/4483 ... ogi7wb.jpg
http://img317.imageshack.us/img317/5192 ... 2405jq.jpg
typowy drut :D
Prawie wszystkie elementy były dorabiane samodzielnie, a malczan trzyma się dobrze i wiele juz przeżył :)

Wcale to tak żle nie wygląda na Twoich fotkach, osobiście widziałem duużo gorsze przypadki u znajomego blacharza, szczególnie w oplach, w niektórych to podłoga na wylot przeżarta.....
Kupuj reperaturki znajdź dobrego blacharza, spawanie to nie taka wielka filozofia :wink:

A co do pomysłu ze zmianą budy, pomyśl ile Cię wyniesie przekładka tego wszystkiego, nie zapomnijmy o tym że znalezienie budy do e30 bez skazy graniczy z cudem chyba...
Na blacharza wydasz 1000 zł, a na przekładkę lepiej nie liczyć...
Kruczek
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#22  Postprzez Piotr320i » 9 paź 2007, o 20:17

ja tez mam u siebie na nadkolach chromy i mam wielkiego stracha je zdjac bo nie wiem co mnie czeka :| Obrazek
Piotr320i

Post numer:#23  Postprzez napomucen » 10 paź 2007, o 01:04

jak sa takie dziury to napewno nie tylko w tych miejscach spodziewaj sie wiecej rdzy po rozebraniu. Zaufaj mi wiem to z doswiadczenia bo jestem blachazem. Tej rdzy juz nie przepedzisz zawsze bedzie wychodzic Ja na twoim miejscu wogule niebralbym sie za naprawe takiego samochodu tylko poszukal jeszcze jednej sztuki z karoserja w dobrym stanie Zobaczysz jakie sa koszta doprowadzenia czegos takiego do stanu urzywalnosci nie muwie o lichwieniu na sztuke tylko zrobieniu solidnie
napomucen

Post numer:#24  Postprzez Grrrubas » 11 paź 2007, o 20:23

I to samo powiem ci ja jako blacharz to się będzie ciągło kup drugą zrób przekładkę wszystkiego z jednego do drugiego tego po przekładce jeszcze sprzedaj całego i coś ci się tam zwróci trochę zajmie to czasu ale dasz radę.
Grrrubas

Post numer:#25  Postprzez yoshi » 12 paź 2007, o 11:52

co do reperaturek z IC to ja na mojej byłej E30 testowałem, koszt 60zł/szt jakiś szwedzki producent i po 3 latach nie ma śladu na nich (auto jeżdżone w każdych warunkach) gorzej z podłogą :/
yoshi

Post numer:#26  Postprzez Arczi e30 » 12 paź 2007, o 12:50

yoshi napisał(a): po 3 latach nie ma śladu na nich (auto jeżdżone w każdych warunkach) gorzej z podłogą :/

miałem kiedys znajomego co miał rekinka e21 .. tez walczył z rudą strasznie, podłoge mówił ze robił zawsze co 2 lata nawet jak nic sie nie działo .. kazdy wyprysk rdzy likwidował u jednego majstra, ale rekin był w takim stanie ze nigdy takiego nie widziałem oprocz tego egzemplarza .. auto było w takim stanie ze wyjechał do niemiec i zabrał auto jezdzi do tej pory, wiem ze prakatycznie jak tylko gdzies wyjedzie tym rekinkiem to ma propozycje odkupienia go od niemców, ostatnio zrobił sobie takie napisy pod tablicami po niemiecku .. nie na sprzedaż

E30 i E21 to prawie to samo jesli chodzi o walke z rdzą i korozją .. liczy sie tylko co zrobimy i ile włożymy w to aby auto było jak nowe ..
Obrazek
Arczi e30
Profesor

Post numer:#27  Postprzez yoshi » 12 paź 2007, o 13:28

Arczi e30 napisał(a):E30 i E21 to prawie to samo jesli chodzi o walke z rdzą i korozją ..

hehe kto ci takich gupot na opowiadał :P

E21 i rdza to walka z wiatrakami :/ wiem bo mam albo robisz całość na raz albo daj sobie spokój
E30 do '85/'86 jest podobnie (aczkolwiek lepiej niż w E21) później szły ocynki i jest dużo lepiej :D

miałem 3x E21 '76, '78, '82 i parę E30 '83, '84, '89, '90, '91 wiec wiem co mówię :)
yoshi

Post numer:#28  Postprzez Arczi e30 » 13 paź 2007, o 07:55

ja jednak dalej stoje przy tym ze to prawie to samo .. chociaz pare lat roznicy napewno robi swoje, wiadomo ze jak kupisz rekina rujne to trzeba w nim robic wszystko .. a wiekoszosc rekinków to padaki uzywane przez pustaków .. bo na wsi chodza po 1000zł i za tyle mozesz miec BMW ktore co by nie było ma kopa ..

Sam wiesz Yoshi po ile chodza zadbane rekinki i jaki jest ich odsetek ... chodzi mi głownie o e21 ..

Kuba zobatrz M-technik I na szerokiej lampie ..
http://wp1016621.wp027.webpack.hosteuro ... 710/02.jpg
http://wp1016621.wp027.webpack.hosteuro ... 710/05.jpg
http://wp1016621.wp027.webpack.hosteuro ... 710/06.jpg
Obrazek
Arczi e30
Profesor

Post numer:#29  Postprzez Makaveli » 13 paź 2007, o 09:41

No Arczi ladnie to tez wyglada i jast juz ocynk :mrgreen: Bedemy mysleli :nau: Drogi kolego dzieki :mrgreen:
E30 Meeitng Poland
E30 Meeting Poland XIII.
https://petroholix.com/index.php
Odzież dla e30'stkowiczów i fanów klasycznego Motorsportu
Makaveli
Moderator

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20b25
Silnik: MxxBxx

Post numer:#30  Postprzez Arczi e30 » 13 paź 2007, o 14:45