[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Barwienie wyk?adziny

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Post numer:#61  Postprzez El Commandante » 6 lut 2010, o 22:11

Kilka zdjęć znalezionych w necie z pomalowana wykładzina :P
może nie jest idealnie ale jak się wszystko powkłada do wnętrza na pewno nie będzie źle :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
El Commandante
Stażysta

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#62  Postprzez Wujek » 6 lut 2010, o 23:20

El Commandante napisał(a):Kilka zdjęć znalezionych w necie z pomalowana wykładzina :P
może nie jest idealnie ale jak się wszystko powkłada do wnętrza na pewno nie będzie źle :)

Jak dla mnie efekt bardzo dobry !

Przedwczoraj zrobilem probe na fragmencie wykladziny z bagaznika. Uzylem spray'u :cen: Color, czarny mat. Efekt super, wygladzina w dotyku identyczna jak przed malowaniem. Jedyne negatywne spostrzezenie to to, ze trzeba zuzyc naprawde sporo farby zeby efekt byl OK (kawalek pomalowalem 3 cieniutkimi warstawami, kawalek 6cioma - roznica spora, a materialowi nadal daleko do posklejania sie itp).

U siebie zrobie calosc jak bedzie cieplej - w tej chwili pogoda nie zacheca do wywalania foteli, i polowy plastikow z wnetrza + u mnie paru innych :cen:... Tak czy inaczej zejdzie pare puszek (obstawiam 4-5, ale wyjdzie w praniu). Ciesze sie, ze wywale z wnetrza jedyny nieswiezy i nie pasujacy kolorystycznie element.
Wujek
Student

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: S50B32
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: e39
Nadwozie: Sedan
Silnik: S62B50

Post numer:#63  Postprzez profesor » 11 lut 2010, o 10:13

Tez kiedys barwilem dywan w e36 uzywalem do tego farby do ubran pmoge powiedziec ze calej napewno nie da sie zrobic ale zeby zamaskowac niedoskonalosci jak najbardziej
profesor
Uczeń

Moje BMW: 540
Nadwozie: Sedan
Silnik: M60B40
Silnik: MxxBxx

Post numer:#64  Postprzez atheo » 16 mar 2011, o 17:09

Odświeżę temat.
Czy ktoś pomalował wykładzinę na jakiś inny kolor i mu się to udało
tzn. nie ścierało się i nie zostawiało śladów na ręce po
dotknięciu.
Ja pomalowałem jakimś popularnym sprejem i jak ja mocno trę ręką to
zostawia czarny pyłek.
Jakaś foto relacja lub dokładny opis czym, jak, ile razy itp. mile widziane.
atheo

Post numer:#65  Postprzez DiVeR » 16 mar 2011, o 23:00

jakie farby polecacie? i jak z trwałością czegoś takiego? ; o i czy siwy welur da rade przerobić na pomarańczowy?
DiVeR

Post numer:#66  Postprzez mates » 18 lis 2013, o 12:35

Ja chciałbym swoją zieloną wykładzinę odświeżyć, już ją porządnie (5 razy) wyprałem i teraz chciałbym jakoś najlepiej ją zabarwić na zielono, żeby było jak z fabryki :yum:
Ktoś coś próbował na zielonym?:)
mates

Poprzednia strona

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo