[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Potrzebne papiery

Wszystko co jest związane z instalacjami LPG

Potrzebne papiery

Post numer:#1  Postprzez KosMon » 26 mar 2010, o 23:23

Mam instalacje gazową która jest bez papierów i nie jest wbita do dowodu, byłą zakładana 'na lewo' .... mam pytanie: czy jest jakaś szansa aby zrobić do niej papiery np inblaco (słyszałem gdzies o czyms takim) ... czy mam ktoś taką możliwość ... z gory dziekuje z wszelkie info
KosMon

Post numer:#2  Postprzez Waski » 26 mar 2010, o 23:40

jedziesz do gaziarzy żeby ci wyrobili nowy certyfikaty na butle chyba 70zł oni wysyłają pismo o wydanie :cen:
jedziesz na przegląd w celu zbadania szczelności instalacji <nowa wystarczy faktura> i jedziesz wbić w dowód
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 325i

Post numer:#3  Postprzez erp71 » 26 mar 2010, o 23:44

Na dobrą sprawę jak gość od przeglądu podbije Ci pieczątkę i nie sprawdzi papierów to możesz tak jeździć byle ta instalacja była wbita w dowód chociaż i tak dużo ludzi jeździ bez teoretycznie nawet przy kontroli nikt nam nie zagląda pod maskę. Jeżeli chcesz mieć wszystko tak jak należy to szukaj nowej (używanej) butli gazowej na allegro z papierami. Do kiedy masz butle ważną? jest na niej wybita data.
erp71
Stażysta

Moje BMW: 3XX
Silnik: M50B25

Post numer:#4  Postprzez KosMon » 26 mar 2010, o 23:52

Waski napisał(a):jedziesz do gaziarzy żeby ci wyrobili nowy certyfikaty na butle chyba 70zł oni wysyłają pismo o wydanie :cen:
jedziesz na przegląd w celu zbadania szczelności instalacji <nowa wystarczy faktura> i jedziesz wbić w dowód

ale jeśli nie było żadnych papierów i ani żadnej faktury ....
erp71 napisał(a):Na dobrą sprawę jak gość od przeglądu podbije Ci pieczątkę i nie sprawdzi papierów to możesz tak jeździć byle ta instalacja była wbita w dowód chociaż i tak dużo ludzi jeździ bez teoretycznie nawet przy kontroli nikt nam nie zagląda pod maskę. Jeżeli chcesz mieć wszystko tak jak należy to szukaj nowej (używanej) butli gazowej na allegro z papierami. Do kiedy masz butle ważną? jest na niej wybita data.

tak normalnie nie chcą podbic przegladu, już drugi rok tak jeżdze i za każdym razem musialem jakos kombinowac prze osoby trzecie....
pytam o to wbicie do dowodu tak z ciekawości, bo jesli nie bylo by to za drogie to bym to zrobic zeby miec z głowy ...
dzis bylem u jednego gaziarza i mowil ze trzeba by bylo na pewno wymienic butle (200-300zł) troche elementów (200-300zł) i jeszcze jakas faktura (200-300zł)
Taka opcja to bez sensu, bo dołoże pare groszy i mam nową instalke....
KosMon

Post numer:#5  Postprzez Waski » 27 mar 2010, o 00:07

butla ma ważność i certyfikat i wszystko nabite na sobie :)
musisz ich męczyć bo im sie nie chce spisują dane twojej butli wysyłają pismo do jakiegoś tam wydziału i oni ci przysyłają :cen: papieru na butle (homologacje)
sprawdzone w praktyce kupiłem butle w kolo za 50 zł bo właściciel zgubił papier i myślał ze ona już się nie nadaje bez papieru :)
a co do przeglądu to nie chodzi mi o okresowy co roczny tylko jedziesz osobno na przegląd instalacji gazowej :)

fakture wydają ci przy montarzu nowej instalacji lub uzywki u gazowników i wtedy przegląd ci nei potrzebny masz wyrobiony nowy dokument od butli fakture na montarz instalacji i wbijają ci w dowód bez kłopotu
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Kolejne BMW: 325i

Post numer:#6  Postprzez tigre0070 » 27 mar 2010, o 02:20

taki temat już był...