[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

m20b20 Nie chce chodzic na paliwie

Wszystko co jest związane z instalacjami LPG

m20b20 Nie chce chodzic na paliwie

Post numer:#1  Postprzez herdietz » 5 kwi 2010, o 23:34

Mam taki problem. Auto nie chce palic na paliwie. Generalnie to nie chce odpalic. Po długich męczarniach na holu odpali i jest spoko. Chodzi normalnie, potem przełączam na gaz i normalnie chodzi itp. A jak już zgaszę silnik lub przełączę na paliwo to momentalnie gaśnie itp. Paliwo jest w baku jakieś 10 litrów. Założona jest instalacja STAG. Co to może byc? Pomóżcie bo już brakuje mi sił ;/
herdietz

Post numer:#2  Postprzez erp71 » 6 kwi 2010, o 00:48

napisz lepiej co sprawdziłeś w tym kierunku ? pompa chodzi ?
erp71
Stażysta

Moje BMW: 3XX
Nadwozie: Coupe
Silnik: M50B25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez Boro320 » 6 kwi 2010, o 08:40

Przepływomierz?? Moze sie zaciął w maksymalnej pozycji i klapka jest ciagle otwarta. Mam to u siebie cały czas i od tego bym zaczął sprawdzanie.

PS. Trudno teraz wykukać przepływke w dobrych pieniadzach :/
Boro320

Post numer:#4  Postprzez oscar43 » 6 kwi 2010, o 09:52

Ja mialem kiedys podobny problem i u mnie okazala sie pompa paliwa.Napisz dokladniej jakie masz obiawy to bedzie latwiej do tego dojsc.
Pozdrawiam
oscar43
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez herdietz » 6 kwi 2010, o 15:49

hah...dzisiaj rano przychodze i normalnie auto odpaliło.. ;0 Wczoraj męczyłem go chyba z godzinę i nie chciał odpalic. Jest to możliwe żeby działo sie takie coś przez przemoczenie czy coś? Bo nie ukrywam wczoraj latałem bokami aa fest padało. I mogłem jakąś kałuże za bardzo hardkorowo potraktowac. :/ Dzisiaj posprawdzam wszystko i zobacze co to.
herdietz

Post numer:#6  Postprzez maciek e36 » 6 kwi 2010, o 19:42

I ja stawiam na pompe
maciek e36

Post numer:#7  Postprzez herdietz » 7 kwi 2010, o 18:32

tak rozwiązaniem jest zacierająca się pompa paliwa :) Dzięki wielkie za pomoc ;P
herdietz

Post numer:#8  Postprzez michalmal » 7 kwi 2010, o 20:00

Panowie ile kosztuje pompa paliwa do mojej e30 1.8? ma ktoś do sprzedania? bo zatarłem ją brakiem paliwa... Chodzi ale strasznie buczy :/
michalmal

Post numer:#9  Postprzez herdietz » 8 kwi 2010, o 17:15

Znajomy ma do sprzedania za 60zł ale jedak lepiej kupic nową i miec spokój. Tak uważam :)
herdietz

Powrót do LPG