[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Odpalanie... PB - nie, LPG - tak.

Wszystko co jest związane z instalacjami LPG

Odpalanie... PB - nie, LPG - tak.

Post numer:#1  Postprzez e30cult » 15 cze 2010, o 11:45

Witam

Przeleciałem co było na forum odnoście problemów z odpalaniem, rady zastosowałem, jednak skutku żadnego. Rzecz jasna męczyłem gazowników - szkoda o nich wspominać.
U mnie wygląda to tak:

M10B18, na gaźniku. Instalacja najprostsza pod gaźnik. Przed montażem gazu palił dobrze. Obecnie jak jest ciepły to pięknie pali i na PB i na LPG, problem występuje tylko na zimnym silniku. Na gazie zapala po względnie długim kręceniu(za długim ale chociaż odpala), a na benzynie nie odpala wcale. Zdarza się falowanie obrotów(choć nie ma tragedii) Wymienione min. kable WN i świece. Sugestie były takie że może gdzieś łapie lewe powietrze, względnie może go zalewa na benzynie(dlaczego?).

Może ktoś walczył z tym u siebie i ma jakieś rady / wie jak się z tym uporać. Teraz jest jeszcze znośnie, ale jak przyjdzie zima to będzie lipa.
e30cult

Post numer:#2  Postprzez mleszko » 15 cze 2010, o 13:03

Po przełączeniu na pb gaśnie, tak? paliwo dochodzi? odłącz przewód paliwa i sprawdź.
mleszko
Inżynier

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b20
Instalacja LPG: TAK
Kolejne BMW: 545i
Nadwozie: Sedan
Silnik: N62B44
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez majkel1990 » 15 cze 2010, o 15:27

ten sam problem jest u mnie w m42b18 :( co mozna zrobic?
majkel1990

Post numer:#4  Postprzez tigre0070 » 15 cze 2010, o 17:42

sprawdzić pompę paliwa przede wszystkim....
tigre0070

Post numer:#5  Postprzez e30cult » 16 cze 2010, o 07:02

mleszko napisał(a):Po przełączeniu na pb gaśnie, tak? paliwo dochodzi? odłącz przewód paliwa i sprawdź.

Nie gaśnie po przełączeniu na pb. Po prostu nie mogę z PB odpalić gdy jest zimny. Jak jadę i przełączę na pb to jest git, tak samo odpalanie na ciepłym na pb jest git...
e30cult

Post numer:#6  Postprzez ksx9 » 16 cze 2010, o 10:17

może ssanie ci nie działa, ja też mam na gaźniku tylko że sam zakładałem. To rano nie odpalę ni hu hu bez ssania :P chociaż bym kręcił godzinę. A za to na gazie praktycznie po paru sekundach ;) może ci się wtyczka odczepiła albo nie wiem :P mogę zrobić i ci wysłać fotkę gdzie to się znajduje :twisted:
ksx9
Inżynier

Moje BMW: e36
Nadwozie: Coupe
Silnik: m42b18

Post numer:#7  Postprzez e30cult » 16 cze 2010, o 11:39

to też możliwe... czekam na kolejne sugestie. póki co na weekend do sprawdzenia pompa paliwa, przewody pb i ssanie. o rezultacie poinformuję;]
e30cult

Post numer:#8  Postprzez ksx9 » 16 cze 2010, o 19:08

Zrobiłem fotkę, tak to wygląda z perspektywy alternatora
Obrazek

Możesz też ściągnąć pokrywę od filtra powietrza i sprawdzić czy nie odczepił ci się taki jakby drut od ssania, nie wiem jak to nazwać :P
ksx9
Inżynier

Moje BMW: e36
Nadwozie: Coupe
Silnik: m42b18

Powrót do LPG