Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
? skoro to tak działa. Ja podłączam miernik zwykły pod sondę lambda i ustawiam sobie tak żeby sonda jakoś w miarę poprawnie pracowała w srednim zakresie obrotów. Jakbyś nie ustawiał to nie uda się w całym zakresie poprawnie, bo blos nie działa płynnie. Blosa regenerowałem, bo myślałem, że stare graty powodują taką pracę, ale po wymianie tak samo było. Nie chcę Ci wciskac kitów, więc sam sprawdź jak działa Ci blos. Co do regulacji to zrobią Ci np. tu: Eco Tech ul. Regulska 66 Warszawa tel. (022) 667-79-77 w godz. 8-17, czyli podłączą pod analizator i wezmą 50 zł. Po mojej regulacji na wolnych obrotach ma za bogato, przy średnich obrotach jest w miarę, a przy wysokich jest za bogato.wzkurczak napisał(a):ogólnie obroty i cała praca silnika na blosie jest ok tylko spalanie trochę duże jak na m40 bo w granicach 18l lpg

kamil.k napisał(a):ja mam od półtora roku blosa przed przepływka i żyje
pawels5 napisał(a):ZTJ, na czym polega ta kompensacja ? podobno podłączenie jakiegoś podciśnienia z parownika? Ja nie mam w Lovato podciśnienia.
).Wojto napisał(a):Ja u siebie mam blosa pomiędzy przepływką a kolektorem ssącym, jak zakładałem rok temu to koleś który je sprowadza powiedział ze najlepiej będzie działać jak będzie najbliżej przepustnicy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości