[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Szpachlowac? Kleić? Czy kupic nowy?

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Szpachlowac? Kleić? Czy kupic nowy?

Post numer:#1  Postprzez chip » 29 paź 2007, o 23:35

Mam takie pytanko bo pare razy za blisko podjechałem do krawęznika i pękła mi w paru miejscach dokładka zderzaka. I teraz pytanie, zdjąc go i kleic od strony wewnetrznej a na zew. szpachlowac? A nastepnie pomalowac pod kolor nadwozia czyli na czarno? I jakim klejem to robic? Czy moze lepiej kupic nowy ? Zderzak jest zrobiony z takiego jakbz wlokna, nie wiem jak to opisac. Wogule jest pare tworzyw z czego sa robione_

np.

http://allegro.pl/item259773448_bmw_e30 ... przod.html
chip

Post numer:#2  Postprzez Waski » 30 paź 2007, o 00:07

kup sobie mate szklaną i żywice oczyść pękniecie po obu stronach najlepiej tarczą na boszce po czym sklej po obu stronach jak już skleisz to poczekaj aż wyschnie zeszlifuj boszkom zewnętrzną stronę po czym po szpachluj :) mam nadzieje ze pomogłem aha jak będziesz czyścił to pamiętaj żeby to zrobić na parę centów od pęknięcia i do samego włókna :) bo to musi sie czegoś trzymać :)
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 325i
Silnik: MxxBxx

Post numer:#3  Postprzez Iro » 30 paź 2007, o 08:50

chip, a co ty nie wiesz co masz robić??, proste że kleić nie masz połamanej tylko popękaną dokładke. czyli szpachlowanko, bo ja to juz bede mniał nową na wiosne :D
Iro

Post numer:#4  Postprzez miki » 30 paź 2007, o 20:15

pytanie tylko czy jest sens sie w to bawic? masz ori dokladke? jesli tak to moze warto jesli nie kup laminat na allegro pomaluj i bedzie nowka
miki

Post numer:#5  Postprzez M-Technic » 11 lis 2007, o 23:44

kup coś takiego zeby sie nie łamało np. z abs u
M-Technic

Post numer:#6  Postprzez kaktus » 12 lis 2007, o 15:34

ja bym blaszkami poskrecal, a potem mata i zywica,wczoraj na gieldzie zalatwilem swoja i tez bede ja odnawial.Jak sa warunki i mozna zrobic za fri to po co w koszty sie popedzac
www.7dents.co.uk

M535i ** 325e ** Accord VII V-tec
kaktus
Magister

Moje BMW: E30
Silnik: M20b27

Post numer:#7  Postprzez SerekBMWE30 » 17 sty 2008, o 22:58

Jakbym mógł coś doradzic to zamiast maty żywicznej można użyc zwykłego bandarza i żywice na to troche lepiej trzyma i lepiej formuje niż mata, pod dokładkę przednią MT II w dolnej czesci można wkleic przez całą długosc na szpachel i zywice stelaz z cienkiego pręta zbrojeniowego który jest przykrecony do podwozia, ja mam tak zrobione i działa prawie jak spychacz, miałem wcześniej tak samo zrobione w poprzednich samochodach i naprawde dużo to wzmacnia różne laminaty aby nierozpieprzały sie po byle drasnieciu o krawęznik. Pozdrawiam
SerekBMWE30
Student

Moje BMW: 325
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: TAK

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo