Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
kamill napisał(a):nic nie mówie na temat tych wszystkich sekwencji waszych wszyscy są za bo każdy mówi ze to zajeb... a wszyscy chodzą i powtarzają ok może to będzie dobre za jakies pare lat kiedy udoskonalą troche tą technologię jak narazie sekwencja wytrzymuje 2 lata późnie zaczynają sie problemy wiadomo ze jezeli za sekwencje połozymy 3ty a nie 1.5 to inaczej bedzie to chodzić ale pokażcie mi który tyle da kazdy podnieca sie tym ze to sekwencja a zwykła instalacja zero prolemów tam nie ma sie co popsuć a po drugie jest inny sposób zamiast miksera i blosa który nie zmiejsza srednicy pozdrawiam. ps przez okres wakacyjny zdemontowaliśmy 4 sekwencje i zakładaliśmy zwykł ponieważ właścicele mieli dość
sekwencje połozymy 3ty a nie 1.5 to inaczej bedzie to chodzić ale pokażcie mi który tyle da
przy dzisiejszych cenach paliwa ona zwróci się za 10tys km...Robik napisał(a):Tak tylko sekwencja (bbbbbbbbbbbbbbbbbbzzzzzzzzzzzzzzddddddddddduuuuuuuuuurrrrrrrraaaaaaaaa) koszta koszta koszta .Do normalnej jazdy na co dzień prosta instalacj gazowa a do duszenia komara masz benzyne w zbiorniku. Sekwencja do tak starego auta za ok (3000 coś koło tego ) a samochód warty (około może 3000 lub więcej) to bezsens . Trzeba by było być łbem żeby zakładać sekwencje.
to bzdura
bo to zależy głównie od osób składających twoją instalacje i montujących oraz ustawiających
to tylko samopoczucie właściciela ze jeździ na tańszej lub droższej instalacjikamill napisał(a):ogarnij sie kolebo bo poniosło cie troche to jest forum a nie jakies pociskanie sie mówie o sekwencjach zakładanych w polsce młode firmy pobrały dotacje porobiły kursy i montują bo montuja i będą montować tylko ze mało który ma pojecie o dobraniu odpowiednich dysz i wtrysków a szczerze jak miałbym zakładać uzywaną sekwencje to dziekuje bardzo. ale pozdrawiam i nie wypowiadam sie wiecej w tym temacie bo niektórzy za bardzo sie wczówają. kto ma sekwencje to jezdzi i pali mu z 10l po mieście pewnie co??? tylko ze z tego jescze z 4 benzyny a po co zakładam instalacje??? zeby jezdzić na lpg.= jezdzić tanio.
Waski napisał(a):a mnie możecie zlinczować za moje wypociny
ale gaz nie szkodzi silnikowi bo w za niskiej temperaturze jest załanczanyto bzdura
![]()
(tu biega tylko o to by parownik zeby nie zamarzał )
tylko:
gaz ma plus i minus
+ jest taki ze jest to paliwo wysoko oktanowe więcej ma oktan niz nasza 98 która tyle nawet nie ma:) i dobra instalacja fes dobrze zrobiona i wystrojona nawet doda parę km
- ze przez wyższa zawartość oktanów i nieumiejętne ustawienie instalacji się wypalają elementy silnika (gniazda zaworowe itd)
także nie da się odpowiedzieć na pytanie czy lubibo to zależy głównie od osób składających twoją instalacje i montujących oraz ustawiających
a czy to 1 gen z blosem czy sekwencjato tylko samopoczucie właściciela ze jeździ na tańszej lub droższej instalacji
ale gaz nie szkodzi silnikowi bo w za niskiej temperaturze jest załanczanyto bzdura
(tu biega tylko o to by parownik zeby nie zamarzał )
Silnik można uszkodzić dobierając zbyt ubogą mieszankę, to jest główny powód. Duża różnica temperatur też może w skrajnym przypadku coś nabroić.

pawels5 napisał(a):Sekwencja w takim aucie to rzeczywiście ekstrawagancja finansowa, zwykła śrubka to nieporozumienie, więc jeśli już gazować to ja założyłbym BLOS-a. Też jest to zwężka, ale daje większe szanse na poprawną jazdę.
Robik napisał(a):Tak tylko sekwencja (bbbbbbbbbbbbbbbbbbzzzzzzzzzzzzzzddddddddddduuuuuuuuuurrrrrrrraaaaaaaaa) koszta koszta koszta .Do normalnej jazdy na co dzień prosta instalacj gazowa a do duszenia komara masz benzyne w zbiorniku. Sekwencja do tak starego auta za ok (3000 coś koło tego ) a samochód warty (około może 3000 lub więcej) to bezsens . Trzeba by było być łbem żeby zakładać sekwencje.

LeonE30 napisał(a):Dajcie mi jakieś zdrowe M40 to objadę każde, podkreślam KAŻDE M20B25 z gazem, bez najmniejszych problemów.
Może powyżej 167km/h będę miał problem, choć zatrute M20 pewnie niewiele więcej wykręci
Gaz to kibel i zouuuooo.

). A jeśli nie wiesz to te kable i kopułkę też byś musiał wymienić zakładając sekwencje. I jeszcze jedno na sekwencji jeśli nie wiesz też potrafi sobie kichnąc (były takie wypatki ) i co wtedy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość