Post numer:#1przez kubek357 » 22 lis 2007, o 21:15
Miałem zrobić zaprawki na spodzie drzwi i tylnej klapie nad rejestracja ale jak zwykle nie miałem czasu bo coś ciągle wypadło.A teraz jest już po sprawie bo zimno i wilgoc a nie mam warunków żeby to zrobić bo tylko wiate mam.Pytałem jak to zabezpieczyć żeby zime przebidowac i mówia żeby zasmarowac jakims smarem na zime a jak bedzie wiosna to benzyna eks.... i naprzód.Co o tym myslicie????Czy to wystarczy????
sa takie odrdzewiacze nie pamietam nazwy ale chyba kortanin czy jakos tak ktorymi sie smaruje zardzewniale elementy i nie trzeba tego usuwac.raz tak zrobiłem na maluchu i rdza znikla w tym miejscu a nie malowałem tego iczym wiecej tylko tym srodkiem
Podobno rewelacyjny jest Brunox (ale ten w buteleczce, a nie w sprayu). Wystarczy lekko oczyścić z luźnej rdzy i pędzelkiem nanieść ten preparat. O niczym lepszym nie słyszałem.
fosol jest tez dobry i tanszy ale na opakowaniu jest napisane zeby nałozyc srodek a pózniej koniecznie zmyc goroca woda ... jak sie nie zmyje w odpowiednio szybko to wychodza pózniej takie białe plamki
Post numer:#11przez booogus » 24 lis 2007, o 15:07
Ja dzisiaj przeszedłem sam siebie i wymyśliłem mega sposób na podreperowanie małych ubytków lakieru. Mianowicie puszka lakieru samochodowego w sprayu. Trzeba ja rozbroić i wylać sam lakier i nanieść pędzlem(ja akurat użyłem pędzelka od lakieru do paznokci) Wyszło całkiem spoko i dość dokładnie. WŁALA
Z tym, że te fosol jest żrący i jeśli się go nie zmyje sporą ilością wody, to będzie jeszcze bardziej korodować. Brunox działa również jako podkład. Bardzo dobre są też specyfiki firmy Wurth, mają reaktywne podkłady, wchodzące w reakcję z rdzą, ale są bardzo drogie. Fosol to druciarstwo.