Dj Snake napisał(a):Lepszy jest patent ze schowkiem, bo ten jest jak bagażnik w TICO i można tam coś pomodzić

Uwierz też szału nie ma
żeby wymodzić sobie radio w schowku potrzebujemy
- 2xprzedłóżki ISO-ISO (np. NOWE ZŁĄCZE ISO PRZEDŁUŻACZ ADAPTER **OPISANE - 3,5 zł/szt.)
- kieszeń podwieszaną (np. Uniwersalna polkieszen podwieszana kieszen radiowa - 20 zł)

- przejściówkę ISO-BMW (np. Zlacze ISO BMW Mini Rover Land Rover do 01r ZAS10B - 5,69 zł)
- przedłóżkę do anteny, ja wziąłem sobie z niby wzmacniaczem sygnału, ale nie zawuważyłem poprawy :/ 1m to aż nadto
Kieszeń należy przykręcić do plastikowej osłony górnej ścianki schowka. Po jej wymontowaniu wiercimy otworki tak żeby radio było jak najbardziej schowane do tyłu - przeciwnym razie nie da się zamknąć schowka (ja wierciłem 2 razy

).
Do kieszonki mieści się każda standardowa ramka. Warto między ramkę a plastikową kieszeń wsunąć jakiś plasterek mikrogumy albo czegokolwiek, żeby się nie obijało i chybotało radio potem.
Z przejściówki ISO-BMW obcinamy kostki ISO, pozbywamy się też niepotrzebnych kabelków. Mają zostać zaznaczone:
Luźne końce trzeba dolutować do analogicznych kabelków kostki, która jest w aucie. Najelpiej wyjąć piny i przygrzać dziadów tak, żeby wszystko było ładnie schowane
Przedłóżki ISO i anteny prowadzimy za nawiewem, OBC, zegarkiem czy czym tam, wypuszczamy do schowka górą i wuala
Jedynymi minusami jest to, że możemy się pożegnać ze podświetleniem schowka,chyba że wycinać otwór na lamkę w innym miejscu - ja dałem sobie spokój z powodu drugiego minusa, którym jest to, że poza ładowarką do tel/gps jakimś zapaszkiem i rozmrażaczem zamków nic się więcej do schowka nie zmieści
Warto mieć też radio na pilota bo trzeba będzie się gimastywkować za każdym razem, żeby coś ogarnąć w radio.
Przydaje się też taki minimini pendrive jak na fotce poniżej - z normalnym nie zamknie się schowek.
Poniżej foto. Jeśli będzie wielkie parcie to dam też kable, ale szczerze to nie chce mi się tego wszystkiego wyciągać