[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Brak Mocy ??

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

Brak Mocy ??

Post numer:#1  Postprzez nick00pl » 12 sty 2007, o 11:21

Witam, od niedawna jestem posiadaczem E30 - 316 88'
Na początku jak się naciskało na gaz. to szedł ładnie (w końcu 102 km) po kilku dniach jazdy, jak przycisne gaz, to jak dojdzie do pewnych obrotów (nie wiem jakich, brak obrotomierza) to mimo ze cisne na maxa gaz, auto sie dławi, i zamiast przyspieszać, zwalnia. Teraz się zastanawiam, czy w jakiś sposób się zalewa (za duża ilość benzyny napływa, ale to wykluczam, bo pozniej zlapie normalnie, i na nizszych obrotach jedzie dobrze) albo gdzies jest przytkany, i jak potrzebuje wiecej paliwa, to mu nie dochodzi, co o tym myślicie ?? Gdzie paliwo moze się blokować ?

jest to troche denerwujace, jak naciskam gaz, a on jechac nie chce :( prosze o pomoc
Pozdrawiam
nick00pl

Post numer:#2  Postprzez lagadula » 12 sty 2007, o 11:42

A wymieniłes filtr paliwa ? Sprawdziłeś powietrza ? Zagladałeś do ukladu zapłonowego (kopułka, palec, swiece) w jakim są stanie ??
W jakim stanie masz "górę" silnika (wałek, hydraulka) - klepie ?
lagadula

Post numer:#3  Postprzez evil » 12 sty 2007, o 11:55

dokładnie, przyczyn może być mnóstwo, a wszystkie będą sprowadzały się do ubytków w mocy, bądź nierównej pracy silnika...
evil

Post numer:#4  Postprzez nick00pl » 12 sty 2007, o 12:19

no właśnie, i tu jest problem, silnik czasami nie schodzi z obrotów, i na wolnych obrotach niekiedy pulsuje, malo bo malo, ale slychac roznice. W silniku nic nie klepie.
nick00pl

Post numer:#5  Postprzez Strzelba » 12 sty 2007, o 12:36

nick00pl napisał(a):no właśnie, i tu jest problem, silnik czasami nie schodzi z obrotów, i na wolnych obrotach niekiedy pulsuje, malo bo malo, ale slychac roznice. W silniku nic nie klepie.

jesli pulsuja wolne obroty i nie schodzi z obrotow to przyczyna jest silniczek krokowy
wyjmij go i wyczysc a pewnie pomoze
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#6  Postprzez nick00pl » 12 sty 2007, o 12:37

jakieś zdjęcia ?? albo gdzie to znaleść...
nick00pl

Post numer:#7  Postprzez kubex » 12 sty 2007, o 12:52

ja mialem podobny problem z tym co piszesz o pulsowaniu obrotow jak kupilem moja Bume to chcialem jej depnac na światłach i co... trach szarpneła i obroty zaczeły warjowac sama sie wkrecala do 1000obr przyczyną byl przerwany i sklejony taśmą izolacyjną przewod łączący kolektor ssący z przepływomierzem / to jest ta czarna gumowa rura dla bliższego opisu odrazu sie rzuca w oczy jak otworzysz maske/ po wymianie wszystko bylo ok. koszt od 70-80 zł za przewód pozdro
kubex

Powrót do Mechanika & Części