Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
kmx-ind napisał(a):lepiej napewno jest zalac kilka litrow pb zeby rezerwa zgasla i jezdzic bez zednych wylacznikow
nie oszukujmy sie majac gaz conajwyzej rogrzewamy samochod na benzynie (i to nie wszyscy) ewentualnie raz na jakis czas go przegonimy (to juz sporadyczne przypadki
) odetnij pompe tylko pod waruniem codziennego odpalania i rozgrzewania na benzynie zeby sie nie zastala, a podczas jazdy na gazie przynajmniej ona bedzie sobie odpoczywac
wrona napisał(a):a tera moje zdanie :
100 tys kilometrow na gazie...

pocisk997 napisał(a):skandalista, Masz racje!! NIE ODŁĄCZAĆ POMPY PALIWA BO Z WTRYSKIWACZY ZOSTANIE WIÓR !
w obecnym aucie nie mam jeszcze odłaczonej pompy ale w poprzednim miałem i auto mialo przelatane w ten sposób ponad 70 tyskm i wtryski od nowosci byly te same.na koniec juz auto stracilo wolne obroty na benzynie bo zalewało ale odpalac odpalało i jezdziło
Nie odcinaj pompy bo to mi drutem zalatuje. Pompa jest stworzona po to żeby chodzić cały czas i nie jest to dla niej problem, jeśli w baku jest paliwo, bo jeśli niema to wyje i sie zaciera. Wystarczy dbać o pewien stan PB w baku i po problemie, a jak mimo to pompa sie zaciera, to polecam kupić porządną pompe od niemca a nie od ruskich , albo wieśka z garażukamil.k napisał(a):Tez się wtrące w wątek a jak się to ma przy sekwencyjnym gazie ?
Ja nie narzekam na swoją a sekwencje mam juz od 4 mcy. Mam też lanosa na gazie sekw. i też nie ma prblemu, tylko trzeba dotankowywać od czasu do czasu.Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości