[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Problem z LPG- ElpiGaz

Wszystko co jest związane z instalacjami LPG

Post numer:#16  Postprzez pawels5 » 23 lis 2011, o 22:51

Może czarna jest od wolnych obrotów? wykręcałeś je? jak nie, to wykręć. Nic nie powinno wypaść ze środka, oprócz może sprężynki z jednej. Ta ze stożkiem będzie od wolnych. Jeżeli taki opis znalazłeś do tej instalki, to trzymaj sie tego.
pawels5
Inżynier

Moje BMW: 318
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#17  Postprzez kamill » 24 lis 2011, o 10:34

czarna od wolnych metalowa od składu mieszanki. a opis jest dobry.
kamill
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#18  Postprzez MaDin » 7 gru 2011, o 21:08

Witam. Mieszalnik rozebrany i powymieniane membrany. Czarna śrubka w Tomasetto model AT u mnie służy do ustalania membrany (śrubka ze sprężynką). A metalowa w tym przypadku do ustalania dopływu gazu z ominięciem membran. Gaz regulowałem bez analizatora spalin ale mam wrażenie, że za pomocą ściągawki z netu jest 100% lepiej niż było. Swoją drogą mam pytanie do kolegów z forum. Czy zna ktoś kogoś kto ma analizator spalin lub sam takowy posiada z okolic Radomia? Chciał bym sprawdzić jak faktycznie ustawiłem. Będę wdzięczny za kontakt.
Już jest m40b16
MaDin
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#19  Postprzez Jerry » 7 gru 2011, o 23:31

Ja bym jednak polecał podjechać do gazownika.
Mi tam autko chodziło dobrze zero problemów spalanie w granicach 8-9l/100km. Podjechałem na regulację i kumpel (gazownik) powiedział że jeszcze nie widział żeby auto na powietrzu jeździło :) .
Ustawił pali ok 11l.

Nie wiem czy to od tej ubogiej mieszanki ale jak miałem okazję głowicę ściągać to "plastikowe osłonki wtrysków" (nie wiem dokładnie jak to się nazywa) poznikały, ewentualnie były zwęglone. To moje drugie auto z LPG i z każdym raz w roku na regulacje jadę i nie mam problemów. 30-50 zł na rok to nie majątek.
Jerry
Uczeń

Moje BMW: 316
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B16
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#20  Postprzez Waski » 7 gru 2011, o 23:46

jak chcesz analizator spalin to podjedz na stacje diagnostyczna tam ci śruba pokręci żeby nie była mieszanka za bogata lub uboga a skasuje o połowę taniej i sprawdzi auto :)
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE

Poprzednia strona

Powrót do LPG